Williams får wildcard till Wimbledon

Tennisikonen Serena Williams har inte spelat tävlingstennis sedan Wimbledon i fjol. Men nu ser det ut som att amerikanskan kommer spela i årets grand slam-turnering på gräs som startar den 27 juni. 40-åringen har fått ett wildcard till singelturneringen.

En bekymrad Serena Williams när hon inser att det inte skulle bli mer spel i Wimbledon i fjol på grund av skada. Arkivbild.

En bekymrad Serena Williams när hon inser att det inte skulle bli mer spel i Wimbledon i fjol på grund av skada. Arkivbild.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Tennis2022-06-14 14:20

All England Club, organisationen bakom Wimbledon, meddelade på tisdagen att Serena Williams får ett wildcard till grand slam-turneringen.

Beskedet kom strax efter att amerikanskan på Instagram skrivit "Det är en dejt. 2022, vi ses där" och lagt till postnumret för tennisarenan i Londonområdet Wimbledon, SW19, i sitt inlägg. Hon har även taggat nästa veckas WTA-turnering i Eastbourne, förberedelsetävlingen inför Wimbledon.

Williams, 40, kom småskadad och kraftigt bandagerad till spel i Wimbledon i fjol, men tvingades bryta i första matchen då hon skadade fotleden. Hon har inte spelat i någon turnering sedan dess och därmed halkat ned till plats 1 208 på världsrankningen, vilket innebär att hon behöver ett wildcard för att få spela i Wimbledon.

Serena Williams har tagit 23 grand slam-titlar i karriären. Endast Margaret Court har vunnit fler, 24.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!