Williams vann i comebacken – möter Venus

Första matchen efter coronapausen – utan publik. Då trivdes Serena Williams. –Det var lite nostalgiskt, säger tennisstjärnan efter 2–1 i set mot Bernarda Pera i Kentucky.Nu väntar storasyster Venus i nästa omgång.

USA:s Serena Williams vann i comebacken efter coronapausen. Arkivbild.

USA:s Serena Williams vann i comebacken efter coronapausen. Arkivbild.

Foto: Mark Blinch/AP/TT

Tennis2020-08-11 20:06

WTA-turneringen i östra USA är Serena Williams första tävlingsframträdande sedan i februari. Den tidigare världsettan, numera nia på rankningen, förlorade förvisso första set mot 60-rankade amerikanskan Pera, men växlade sedan upp och vann de efterföljande två.

Segersiffrorna skrevs till 4–6, 6–4, 6–1.

Därmed är toppseedade Williams planenligt vidare till andra omgången i turneringen.

"Inget emot det"

Efter två timmar och 15 minuters spel inför tomma läktare i Lexington var det en avspänd 38-åring som mötte pressen.

– Det var en väldigt lugn atmosfär, det var väldigt behagligt, säger Williams.

– Jag kan inte säga att jag ogillade det. Jag hade inget emot det alls. Jag har varit med om så mycket i min karriär och det här var helt annorlunda. Jag tror att jag vann i dag för att jag var lugn för en gångs skull.

Tystnaden runt planen fick henne att minnas tillbaka.

– Det påminner mig lite om juniortiden. Det är något nostalgiskt över det. Jag gillade det typ, säger Williams.

Jagar rekordet

I nästa omgång ställs hon mot storasyster Venus, som slog belarusiern Victoria Azarenka i två raka set (6–3, 6–2) i första rundan.

Serena Williams tog sin senaste titel i januari. Den 23-faldiga grand slam-vinnaren planerar att delta i US Open senare den här månaden och jagar alltjämt australiskan Margaret Courts rekord på 24 grand slam-titlar i singel.

Även världstvåan Simona Halep vann i sin comeback efter coronakrisen. Rumänskan slog Polona Hercog, Slovenien, med 2–1 i set i en WTA-turnering i tjeckiska Prag och möter hemmaspelaren Barbora Krejcikova i nästa omgång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om