Ymer chanslös: "Min serve svek mig"

Australian Open är över för Mikael Ymer. Svensken kunde inte skrälla mot världsfyran Stefanos Tsitsipas i första omgången. –Han var helt klart bättre än mig i dag, säger Ymer efter 0–3 i set.

Mikael Ymer nådde inte hela vägen fram mot Stefanos Tsitsipas i Australian Open.

Mikael Ymer nådde inte hela vägen fram mot Stefanos Tsitsipas i Australian Open.

Foto: Hamish Blair/AP/TT

Tennis2022-01-18 13:52

Ymer kom till årets första grand slam-turnering i tennis med en fin kvartsfinalplats i Adelaides ATP-turnering i ryggen. Men i Melbourne tog det roliga slut direkt.

Den grekiske stjärnan Stefanos Tsitsipas vann i tre raka set, 6–2, 6–4, 6–3, på centercourten Rod Laver Arena.

Serven svek

– Min serve svek mig i första och andra set. I Adelaide servade jag fantastiskt och i dag sade den bara nej. Det är lite annorlunda på en sådan här stor arena, tycker jag. Rutan känns liten och det känns svårt att få i väg den på samma sätt. Det var väldigt synd för jag tror att det hade kunnat se lite annorlunda ut om jag hade kunnat serva som jag gjorde i tredje set, säger Mikael Ymer.

Precis som när de möttes i fjolårets upplaga av grand slam-turneringen, då i tredje omgången, var Tsitsipas aldrig riktigt hotad.

Den 86:e-rankade Ymer hängde på fram till 4–4 i andra set, men Tsitsipas bröt hans serve till 5–4 och spelade sedan hem setet i eget servegame.

– Det var många långa bolldueller. Han gav mig en tuff match och kämpade på varje boll, sade Tsitsipas efter matchen.

Sverigeettan Ymer försökte stå emot i tredje set, men motståndet var numret för stort.

"Finns mycket att lära"

– Han var helt klart bättre än mig, men överlag känner jag att jag kämpade på bra, jag gjorde vad jag kunde, säger Ymer.

– Att få spela på en sådan här arena, mot en av de bästa i världen, det finns alltid mycket att lära. Vi får se vilka svagheter vi kan hitta som jag kan jobba upp till nästa gång.

Stefanos Tsitsipas möter 88:e-rankade argentinaren Sebastian Baez i andra omgången.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!