Ymer föll mot världsfyran: "Inte jättebesviken"

Elias Ymer skrällde sig till en plats i Franska mästerskapen. Men när han redan i den första omgången ställdes mot världsfyran och kompisen Casper Ruud tog det stopp. –Vi är bra vänner men när jag väl går in i matchen så är det match, säger Ymer.

Elias Ymer kunde inte besegra norske världsfyran Casper Ruud.

Elias Ymer kunde inte besegra norske världsfyran Casper Ruud.

Foto: Jean-Francois Badias/AP/TT

Tennis2023-05-30 13:28

För första gången på fem år tog sig Elias Ymer, rankad 155:a i världen, vidare till huvudturneringen i Franska mästerskapen. Väl där ställdes han mot nästan tuffast möjliga motstånd direkt – den norske världsfyran Casper Ruud.

Efter att ha skrällt sig vidare från kvalet tog det stopp i första omgången där Casper Ruud gjorde det han skulle och vann med 3–0 i set.

– Jag hade några perioder i matchen där jag spelade riktigt bra, men han är jobbig och attackerar och det är svårt att få honom ur banan. Man måste hela tiden tänka ett steg till och han gjorde det bra, säger Elias Ymer.

"Önskar honom det bästa"

Ymer inledde dock starkt och satte press på sin motståndare genom att ta ledningen flera gånger om. Men efter ett jämnt första set, som Ruud till slut vann med 6–4, visade sig den norska stjärnan vara för stark och vann även andra och tredje set (6–3, 6–2).

Vid sidan av tennisen är Elias Ymer och Casper Ruud dessutom goda vänner. Trots en viss besvikelse var han ändå glad för sin motståndares skull.

– Han är en av få spelare som jag håller kontakten med även utanför tennisen. Vi är bra vänner men när jag väl går in i matchen så är det match och då tänker man inte så mycket på det. Jag hoppas att det går bra för honom och att han går långt. Jag önskar honom det bästa, säger Ymer.

Varken nöjd eller besviken

Även om det nu blev uttåg redan i första omgången har Elias Ymer gjort ett bra kval och i efterhand ser han ändå positivt på vad han åstadkommit.

– Jag tycker att jag har gjort en bra vecka och jag tror att jag har hittat ett sätt hur jag ska spela mina matcher. Jag vet hur jag ska träna nu och jag tror att mitt team och jag har hittat några nycklar. Jag vet vad jag ska göra nu. Jag är inte nöjd men heller inte jättebesviken.

Elias Ymers bror Mikael Ymer spelade sin första match redan i söndags. Då blev det förlust mot italienaren Lorenzo Musetti efter tre raka set (5–7, 2–6, 4–6).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om