Ymer lottad mot världsnian i Australian Open

Elias Ymer fick en tuff lottning i Australian Open. Den 204:e-rankade svensken ställs mot världsnian Diego Schwartzman från Argentina i första omgången av den klassiska tennisturneringen.

Elias Ymer. Arkivbild.

Elias Ymer. Arkivbild.

Foto: Sören Andersson/TT

Tennis2021-02-05 07:35

Samtidigt får brodern Mikael Ymer, 95:a i världen, möta 26:e-rankade polacken Hubert Hurkacz.

Rebecca Peterson, enda svenskhoppet på damsidan, ställs mot tjeckiska Marketa Vondrousova, 21:a på världsrankningen. Peterson är själv rankad 55:a.

Titelförsvarande världsettan Novak Djokovic kommer att inleda turneringen mot 66:e-rankade fransmannen Jeremy Chardy. På damsidan ställs regerande mästarinnan Sofia Kenin, USA, mot ett på förhand enkelt motstånd i australiska Maddison Inglis, som fått ett wildcard till turneringen.

För Elias Ymer har det inte varit någon optimal uppladdning inför årets första grand slam-turnering. Efter att en person på flyget till Australien testades positivt sattes han i en två veckor lång karantän.

Väl på plats tvingades sedan närmare 500 spelare och ledare isolera sig och testas på nytt efter att en anställd på ett hotell bekräftats smittad. Enligt tävlingsarrangören Craig Tiley har inga nya fall påträffats.

Australian Open startar på måndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!