Ymer visar form inför Australian Open

Mikael Ymer verkar ha hittat formen inför Australian Open. Svensken är klar för kvartsfinal i Adelaides ATP-turnering, efter 2–0 i set mot formstarke sydkoreanen Kwon Soon-Wo.

Mikael Ymer är klar för kvartsfinal i Adelaides ATP-turnering. Arkivbild.

Mikael Ymer är klar för kvartsfinal i Adelaides ATP-turnering. Arkivbild.

Foto: Nell Redmond/AP/TT

Tennis2022-01-05 13:04

Det svenska tennishoppet inledde turneringen med att besegra fransmannen Benjamin Bonzi med 2–0 i set (7–5, 7–5). Det följde han upp med en än mer övertygande seger i nästa match, mot åttondeseedade sydkoreanen Kwon Soon-Wo, 6–2, 6–3 i set.

Därmed är 23-åringen klar för kvartsfinal och närmar sig sin bästanotering på ATP-touren. I Winston-Salem nådde Mikael Ymer i fjol karriärens första final, men fick där se sig besegrad av Ilja Ivasjka från Belarus.

Härnäst väntar australiern Thanasi Kokkinakis, som besegrade fjärdeseedade amerikanen Frances Tiafoe i sin kvartsfinal.

Turneringen i Adelaide är en del av Ymers sista förberedelser inför säsongens första höjdpunkt: grand slam-turneringen Australian Open i Melbourne med start den 17 januari. I fjol gick han till tredje omgången, hans bästa resultat där hittills.

Som 94:a på världsrankningen är Mikael Ymer redan inkvalad till Australian Open. Det är däremot inte äldre brodern Elias Ymer, som från sin 170:e-plats på rankningen måste kvala. Kvalturneringen inleds på måndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!