Ymers knall: "Min största seger någonsin"

Här är Elias Ymers jätteskalp. Svensken besegrade Aslan Karatsev, 15:e på världsrankningen, i två raka set och är framme i kvartsfinal i ATP-turneringen i indiska Pune. –Min största seger någonsin, sade Ymer.

Elias Ymer. Arkivbild.

Elias Ymer. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Tennis2022-02-03 16:18

Ja, den 25-årige Sverigetvåan slog ut förstaseedade ryske stjärnan Aslan Karatsev, i semifinal i Australian Open i fjol, i två raka set (6–2, 7–6) och tog sig alltså till kvartsfinal i ATP-turneringen.

– Det är min största seger någonsin, sade Ymer, som fick kvala in till turneringen, i segerintervjun enligt ATP-tourens webbplats.

– Jag är riktigt glad. Det är stort för mig. Jag har kämpat mycket och jag servade riktigt bra i dag. Jag hoppas kunna fortsätta på den inslagna vägen. Jag är så glad över att äntligen ha tagit en sådan här seger.

Det var första gången någonsin som Ymer, 163:a på världsrankningen, besegrade en topp 20-spelare. Och det var aldrig något snack om saken. Ymer svarade för tio serveess och han servade så bra att han vann 80 procent av bollarna när han fick in sin förstaserve. Matchen över på en timme och 36 minuter.

Det är första gången sedan 2016 som Elias Ymer har nått kvartsfinal i en ATP-turneringen. Och det är blott andra gången som han har besegrat en topp 50-spelare, konstaterar ATP-touren på sin webbplats.

I kvartsfinalen ställs Elias Ymer mot italienaren Stefano Travaglia (93:a på världsrankningen), som besegrade Yuki Bhambri, Indien, med 6–3, 6–2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om