Zverev ber om ursäkt efter raseriutbrottet

Dagen efter att tennisens världstrea Alexander Zverev vunnit tidernas nattmangling i ATP-turneringen i Acapulco, blev han utslängd från tävlingen efter raseriutbrott i en dubbelmatch, skriver flera medier. "Jag är besviken på mig själv", skriver Zverev själv på Instagram.

Alexander Zverev i turneringen i Acapulco.

Alexander Zverev i turneringen i Acapulco.

Foto: Eduardo Verdugo/AP/TT

Tennis2022-02-23 11:19

Det var i matchen tillsammans med Marcelo Melo som tysken skrek och svor åt domaren som dömt ut en boll för Zverev/Melo. Efter matchen drämde Zverev racketen i domarstolen i närheten av domarens fot flera gånger och skrek återigen åt domaren:

"Du förstörde hela jävla matchen, hela jävla matchen", skrek Zverev enligt flera medier.

Motståndarna Lloyd Glasspool och Harri Heliovaara vann matchen med 10–6 i tiebreak i avgörande set.

Diskvalificerades

Zverev diskvalificerades och får därmed heller inte spela vidare i singel, där han var vidare till andra omgången efter att ha slagit ut Jenson Brooksby i en nattmangling efter drygt tre timmar. Matchen slutade först 4.54 på morgonen, rekord för en professionell tennismatch.

Trots att trötthet sannolikt hade sänkt Zverevs humör till dubbelmatchen, riskerar han att få ytterligare straff av ATP, skriver AP.

Under onsdagen bad tysken om ursäkt via sina sociala medier – och konstaterade att han "ger allt" på planen, vilket igår blev för mycket.

"Fel och oacceptabelt"

"Det är svårt att med ord uttrycka hur mycket jag ångrar mitt beteende under och efter dubbelmatchen igår", skriver han på Instagram.

"Jag har privat bett domaren om ursäkt eftersom att mitt utbrott mot honom var fel och oacceptabelt. Jag är bara besviken på mig själv", fortsätter han.

Zverev har tidigare fått raseriutbrott på tennisbanan, i Australian Open 2019 slog han sönder sitt racket. Tysken har också anklagats för misshandel av sin förra flickvän Olga Sjarypova – och utreds med anledning av dessa anklagelser fortfarande av ATP-organisationen.

Rättad: I en tidigare version förekom en felaktighet kring Zverevs nationalitet. Rätt är att tennisspelaren är tysk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!