Zverev-flopp i första matchen efter utbrottet

Alexander Zverev är tillbaka på tennisbanan efter vredesutbrottet i Acapulco. Men det blev en kort sejour i Indian Wells ATP-turnering för den tyske världstrean. Amerikanen Tommy Paul vann med 2–1 i set.

Tysken Alexander Zverev under matchen mot amerikanen Tommy Paul i Indian Wells ATP-turnering.

Tennis2022-03-14 08:36

Zverev måste hålla sig i skinnet det kommande året för att inte drabbas av fler bestraffningar efter att ha tappat huvudet fullständigt under en dubbelmatch i ATP-turneringen i mexikanska Acapulco förra månaden.

Tysken skrek och svor åt domaren och drämde upprepade gånger sin racket i domarstolen, nära domarens fötter.

Han kastades ut från tävlingen, blev utan både rankningspoäng och prispengar och fick böta 40 000 dollar (knappt 400 000 kronor). Dessutom har herrtouren ATP lagt till att Zverev kommer att stängas av i åtta veckor, samt tvingas betala ytterligare 25 000 dollar, om han på något sätt bryter mot uppförandekoden igen under de kommande 12 månaderna.

Åkte ut direkt

Alexander Zverev, trea på världsrankningen, höll sig i skinnet när han natten till måndagen gjorde sin första match efter utbrottet, men det blev ingen vidare rolig dag för den regerande olympiske mästaren.

24-åringen åkte ut redan i den första omgången av Indian Wells prestigefyllda turnering efter att ha förlorat med 1–2 i set (2–6, 6–4, 6–7) mot den 39:e-rankade amerikanen Tommy Paul.

Ny seger för Rubljov

Bättre gick det för ryssen Andrej Rubljov, som tog sin tionde raka seger på ATP-touren när han slog tysken Dominik Koepfer i två raka set. Rubljov kommer till turneringen i Kalifornien med två raka titlar, från Dubai och Marseille, i ryggen.

Till skillnad från många andra idrotter har tennisen inte helt stängt ute ryska och belarusiska idrottare, med anledningen av kriget i Ukraina.

Ryssland och Belarus har kastats ut från lagtävlingar som Davis Cup och Billie Jean King Cup, men enskilda idrottare får fortfarande ställa upp i turneringar.