Hockeylegendaren besökte Västervik

En av svensk ishockeys allra största är på plats i Plivit Trade-Hallen. Dels ska han släppa pucken i det ceremoniella, amerika-doftande nedsläppet men under eftermiddagen så skrev han autografer till unga och gamla.

Nicklas Lidström skrev autografer till unga hockeyfans under sitt besök i Västervik.

Nicklas Lidström skrev autografer till unga hockeyfans under sitt besök i Västervik.

Foto: Jonathan Åhman

TEXT+TV2018-10-10 16:59

Kön var lång när VIK:s ungdomsspelare – och i flera fall även föräldrarna – väntade på att få en selfie eller autograf med Lidström.

– Det blir aldrig tråkigt att skriva autografer, det är kul när unga och gamla visar sin uppskattning, säger Lidström.

Genom ett samarbete med Tjustbygdens Sparbank, matchvärd, och ett investmentbolag där Lidström är delägare kunde parterna sy ihop ett läckert paket till sina kunder.

Efter autografskivandet intervjuades Lidström på "Hyllan" innan matchen där restaurangens gäster fick ett exklusivt möte med backlegendaren. Johan Hammarstedt från Tjustbygdens Sparbank berättar.

– Vi är såklart väldigt glada och tacksamma för att det gick att genomföra. Vi var ute i god tid och det passade bra att göra något extra av en hemmamatch mot Västerås i oktober, säger Hammarstedt, som också sitter med i VIK:s styrelse.

Han fortsätter:

– Att göra något för ungdomarna var viktigt för oss, ungdomsidrotten är något vi på Tjustbygdens Sparbank värnar om. Det blev bra för alla inblandade.

För Lidström, med en för lång meritlista för att dra här, var det första besöket i Plivit Trade-Hallen.

– Jag har inte fått någon rundtur än men det verkar finnas förutsättningar för en bra inramning när det blir mycket folk, säger den sjufaldige vinnaren av Norris Trophy som tilldelas NHL:s bäste back.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!