"Tjejerna förtjänar bättre"

Den historiska premiären på Lundavallen slutade i moll när Frödinge/Brantestad föll med 0–2.

14 april 2019 16:20

FBSK:s damer stod för en jättefin insats när de för första gången spelade en match i division två. Tyvärr räckte det inte till att ta poäng då Eneby BK avgjorde med två mål i matchens absolut sista minuter.

– Det var väldigt, väldigt tungt. Att släppa in mål i 87:e minuten är tufft. De har mycket boll och för matchen, men de skapar inte speciellt mycket på oss. Defensivt gör vi återigen en bra insats, men offensivt är vi lite uddlösa, så det ska vi fortsätta att jobba med, säger Robin Blomberg, tränare i FBSK.

Frödinge/Brantestad gav inte Eneby många chanser och det krävdes en straffspark för att Norrköpingslaget skulle få hål på FBSK.

– Tjejerna förtjänar bättre med tanke på hur de sliter. Defensivt kan jag inte begära mer. Prestationsmässigt var det en klart godkänd premiär, säger Robin Blomberg.

Tror du att ni kan konkurrera på den här nivån?

– Ja, utan tvekan. Vi är ganska tidiga i vår process och har valt att prioritera defensiven. Vi ska fortsätta träna på att vara mer konstruktiva med bollen, men jag känner att vi står oss bra utan tvekan, säger Robin Blomberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Axelsson