Det har känts som det bara har varit en tidsfråga. Nu är det helt klart. För åttonde året i rad kommer VH att spela i Allettan. Återigen blev det seger i toppmötet mot Troja. Om vinsten satt hårt åt i Ljungby i oktober, så var det inget snack alls den här gången på hemmais. Och vilken skillnad på prestation jämfört med insatsen mot Kallinge i söndags.

– Vi fick precis de svar vi ville ha. Vi gjorde precis som vi pratade om innan matchen. Vi sänkte deras fart i mittzonen och fattade rätt beslut. Vilken attityd killarna visade, berömmer tränaren Horsky.

Ett heltänt, rörligt och hårt jobbande VH vek inte en tum i duellspelet mot ett fysiskt starkt Troja.

Artikelbild

| Vimmerby hade all anledning att jubla mot Troja. Nu är VH – återigen – klart för Allettan. Här har precis Hampus Harlestam gjort 2–0.

Anton Carlsson spräckte målnollan när han i spel fyra mot fem (!) prickade in 1–0 i två mot ett-läge. Då hade vi drygt halvvägs in i den första perioden.

Noterbart är att HV71-lånet, Joakim Stjern Svensson, bara fick vara med i nio minuter. Då fick han nämligen matchstraff efter att ha hamnat i luven på Johan Lindholm, som också fick matchstraff.

– Det kändes onödigt av domaren att dela ut matchstraff. Jag förstår att Joakim (Stjern Svensson) reagerade som han gjorde efter det som Troja-spelaren gjorde mot honom, säger Stefan Lundqvist.

I mittperioden höjde sig VH ytterligare ett snäpp. Vimmerby dominerade spelmässigt och Troja hade svårt att komma till heta lägen. I slutet av perioden kom matchavgörande 2–0 och 3–0. Tvåan var en riktig kanon, signerad Hampus Harlestam. Han fick perfekt träff på Anton Carlssons passning bakom Troja-målet. Kort därefter satte Mattias Wigley 3–0.

Artikelbild

| HV71-lånet Joakim Stjern Svensson fick matchstraff nästan direkt efter ett slagsmål.

– Vilka fina mål vi gjorde, säger Lundqvist.

Skulle vi då få se en anstormning av seriens målgladaste lag i sista perioden? Nej, inte alls. Vimmerby var alldeles för bra för Troja den här aftonen. Utmärkte VH-målvakten Tomas Rydén hade en ganska bekväm resa mot den hållna nollan i tredjeperioden.

Artikelbild

Mattias Wigley satte 3-0-målet för VH.

"Tigrarna" var närmare både 4–0 och 5–0, än en reducering för Ljungbylaget. VH hade chans att utöka målskörden flera gånger i spel numerärt överläge, men i den spelformen var inte Vimmerby så bra. Men vad gjorde väl det. VH vann fullt välförtjänt och kan alltså kvittera ut en ny biljett till Allettan.

I hemmalaget gjorde finske backen Sebastian Kauppila en intressant debut. Hur han klarade sig? Jo, mycket bra. Han visade att han kommer bli en tillgång för VH.

Som ni förstår var det inte bara han som imponerade. Alla förtjänar stort plus för laginsatsen.

– Mentalt var det här säsongens bästa match, säger en mycket nöjd Phil Horsky.