Toppmatch för VIBK på fredag

VIBK tar emot Ingelstad hemma i en tidig seriefinal på fredag kväll. Jonatan Green har gjort 23 poäng på fem matcher för VIBK. Det är två mer än vad Ingelstads tre bästa poängplockare mäktat med tillsammans.

8 november 2018 16:26

Den statistiken till trots är det dock långt ifrån någon lätt match som väntar VIBK. Tränaren Peter Kronstrand har riktlinjerna klara för sig.

– Jag är jätteglad över det vi har visat hittills, men det är en ny match mot Ingelstad där det gäller att vi följer matchplanen. Vi måste värdera våren lägen och få till långa anfall och se upp så vi inte åker på snabba omställningar, säger Peter Kronstrand.

Inför matchwn finns både tillskott och avbräck i truppen. Mycket fokus kommer riktas mot VIBK:s förstakedja som öst in poäng så här långt.

– Senast mot Månsarp var Jonatan Green, Victor Wall och Adrian Brorsson riktigt heta. Även backarna Johan Carlsson och Jesper Nilsson bidrog med mål då. De kommer att få dra ett tungt lass mot Ingelstad också. Det återstår att se hur vi formerar andrakedjan. Mattias Zeylon är tillgänglig för spel igen, men det finns lite olika alternativ att välja mellan. Det är flera som sett bra ut och vill in. Den här gången är Patrik Karlsson tillbaka i målet. Ludwig Strömsten har gjort det bra i två matcher på sistone, men har varit sjuk i veckan och får avstå. Även Alexander Johansson är borta igen på grund av ryggproblem, säger Peter Kronstrand.

Fredagskvällens motståndare Ingelstad har inlett säsongen med fyra segrar på fem matcher. Det är bara mot Vetlanda borta man fått ge sig.

– Vi var lite i samma läge som Vimmerby inför säsongen att vi inte hade så stora förhoppningar på att vara med i toppen. Det har märkts i spelet också att vi inte hittat rätt riktigt än, men tack vare god lagmoral har vi vänt och avgjort ett par matcher på slutet och vunnit mycket tack vare det, säger Viktor Gustafsson som är spelande tränare i Ingelstad och har meriter från spel högre upp i divisionerna.

– Det ska bli kul att komma till Vimmerby. Vi brukar alltid ha bra och täta matcher mot dem. Det brukar även vara bra inramning på läktaren och det är extra inspirerande.

Vad är nyckeln till framgång för er?

– Mycket krestar förstås kring deras förstafemma och särskilt Jonatan Green. Vi har lyckats stoppa dem förut och vunnit, men mot en så bra spelare gäller det att vi är fokuserade och inte bjuder på något. Det är dock kul att se att han är kvar i klubben för en spelare med Greens kvalitéer hade platsat i de flesta lag högre upp i seriesystemet.

Poängligan Division 2 Småland

Spelare Klubb Mål Ass Tot

1 Jonatan Green Vimmerby 14+9 23

2 Anton Fransson SSG 9+4 13

3 Adrian Brorsson Vimmerby 8+4 12

4 Jonathan Karlberg CL 98 5+7 12

5 Victor Wall Vimmerby 5+6 11

6 Albin Sköld Vetlanda 4+7 11

15 Arvid Henningsson Ingelstad 7+1 8

24 Viktor Gustavsson Ingelstad 2+5 7

31 Martin Berggren Ingelstad 2+4 6

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Strömsten

Ämnen du kan följa