Torontos tränare kritiserar Nylander

Först missade William Nylander en stor del av NHL-säsongen till följd av kontraktsbråket med klubben Toronto.

När han väl kom tillbaka gick det inte särskilt bra.

Han var inte en bra spelare, säger Torontos tränare Mike Babcock om svenskens säsong.

26 april 2019 03:01

Det är färdigspelat för William Nylander för den här säsongen, efter Torontos uttåg ur Stanley Cup. För William Nylander och de andra var det inte mer att göra än att städa ut sina prylar ur omklädningsrummet och gå på sommarlov. Kanske att uttåget var extra tungt för det snart 23-årige tidigare stjärnskottet, som bara bitvis visade upp sin kapacitet den här säsongen.

Jag önskar bara att jag hade varit här från början. Jag tror att det antagligen är en sak som jag ångrar, säger han till journalister i omklädningsrummet på frågan om han ångrar något kring kontraktsbråket, som gjorde att Nylander inte fick spela NHL-ishockey förrän i december.

Har högre förväntningar

Det blev totalt 27 poäng på 54 matcher i ligan, varav sju mål, och ytterligare två assist och ett mål i slutspelet.

Det här året visade inte i närheten av var jag kan vara som en spelare. Jag har högre förväntningar på mig själv framöver, sade Nylander till journalisterna och fortsatte:
Jag vet att jag kommer att bli bättre.

Viktig sommar

Nylander pekar själv ut den kommande sommaren som viktig för att komma tillbaka till forna höjder. Torontos tränare Mike Babcock skickade med honom några råd inför uppehållet.

Vad han behöver göra är att komma härifrån, komma tillbaka till att vara "Willie", vara självsäker och känna sig bra med sig själv och komma i gång med träningen, sade han vid en presskonferens och fortsatte:
"Willie" är en stolt grabb, en fantastisk kille som har chansen att vara en bra spelare. Han var inte en bra spelare. Och ingen bär (det ansvaret) mer än "Willie", och det måste han vara ärlig med.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustav Sjöholm/TT