Tränaren: "Det var känslosamt"

Vimmerby IF och Dragan Zivic går skilda vägar – efter bara sex matcher. Här är tränarens första ord efter beskedet.

23 maj 2019 20:02

Under torsdagskvällen meddelade Vimmerby IF att Dragan Zivic kliver av tränaruppdraget i herrlaget. "Tyvärr har situationen med familj och boende i Linköping inneburit extra påfrestning och Dragan har under en period fört diskussion med styrelsen om att situationen kommer göra det svårt att fullfölja uppdraget med full kraft. I totalt samråd så har föreningen kommit överens om att Dragan kommer att kliva av uppdraget som huvudansvarig tränare för herrlaget och fram till sommaren enbart fullfölja övriga uppdrag för att sedan kunna återgå till arbete hemma i Linköping", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Dragan Zivic bekräftar att han har gjort sitt i VIF.

– Ja, jag var nere på träningen nyss och sa hej då till killarna. Det var känslosamt. Min röst darrade. Det är en härlig trupp med härliga killar. Det är tråkigt att avsluta något som jag har påbörjat, men tyvärr blev det så den här gången.

Varför slutar du?

– Det är flera faktorer. Framför allt handlar det om min familj. Det tar lång tid att pendla till Vimmerby. Min sambo och vår tvååriga son har blivit lidande. När han ropar efter mig svider det i hjärtat. Jag vill spendera mer tid med honom.

– Sedan tycker jag inte att resultaten har varit tillräckligt bra. Vi har förlorat många matcher, det ansvaret ligger på mig. Det kanske behövs en förändring för att laget ska komma igång.

Enligt uppgifter har det funnits missnöje i spelartruppen. Vad säger du om det?

– I en spelartrupp finns det alltid olika åsikter, men jag har inte fått höra något konkret. Det är inte därför jag slutar. Jag tror att de flesta uppskattat min ledarstil.

– Jag har inte fuskat med mina arbetsuppgiter, utan jag har ansträngt mig till det yttersta hela tiden. Jag kommer somna med gott samvete ikväll.

Finns det något du kunde ha gjort annorlunda?

– Naturligtvis. Men jag kan inte säga något så här på rak arm. Nu ska jag landa i det här beslutet och analysera mig själv. Det är mycket känslor inblandat.

Vad händer nu för din del?

– Jag har pratat med min arbetsgivare i Linköping och informerat om situationen. Vi får se om jag kan komma tillbaka dit efter sommaren. Det enda jag vet är att jag kommer fortsätta med fotbollen. När, var och hur återstår att se.

Som vi berättade tidigare ikväll blir det Johan "JC" Carlsson som tar över tränaruppdraget i VIF. Klubben väntas bekräfta den nyheten inom kort.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Michael Nordin