Horsky: "Vi visar bra attityd igen"

Segertåget fortsätter. Vimmerby vann med 4-2 borta mot Tranås och tränare Horsky var nöjd med mycket: "Vi visar bra attityd igen".

VH-tränaren Phil Horsky var nöjd efter segern mot Tranås.

VH-tränaren Phil Horsky var nöjd efter segern mot Tranås.

Foto: Arkiv

Tranås2020-09-04 22:16

Vimmerby har fått en pangstart på säsongen. Låt vara att det handlar om träningsmatcher, men insatserna i dem kan ändå få betydelse längre fram. 

– Vi vill skapa en bra kultur och vi vill tävla i varje match. Och jag tycker att vi har haft en väldigt bra vilja och intensitet i vårt spel i de här träningsmatcherna, sa Phil Horsky efter matchen och segern mot Tranås. 

VH-tränaren var nöjd med helheten, men saknade en del i början av matchen. Här förklarar han varför:

– Vi var inte så hungriga som vi varit tidigare. Vi kunde tävla mer än vad vi gjorde i inledningen, men det blev bättre och bättre ju längre matchen led. 

Tranås 2–0-ledning efter den första perioden präglade inte matchen så långt, i synnerhet inte om vi tittar till antalet heta lägen. Målen skulle dock komma för VH, både i mittperioden och i den avslutande. 

– Jätteskönt att vinna på det sättet. Vi kämpar och bra att vi lyckades vända. Vår insats i den tredje perioden var riktigt bra, menar Horsky. 

Det var också då VH gick från underläge till seger med 4–2. 

Han fick bland annat se nye kanadensaren Todd Winder göra det sista målet i öppen kasse. 

– Det var roligt att se honom. Det var inte lätt för honom då han anlände till Vimmerby i går. Todd gjorde det bra och han kommer att hjälpa oss mycket. 

Tränare Horsky hyllade även andra spelare, som bland andra Ludvig Vännström, Oskar Lindgren och Pelle Ström. 

Övriga mål i VH av Ludvig Vännström, Pelle Ström och Jakob Karlsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!