Hohneck vann Elitloppet: "Saknar ord"

Franska Hohneck, med kusken Gabriele Gelormini i sulkyn, vann Elitloppet 2023. Segertiden 1.08,09 är tangerat rekord för Elitloppet. –Jag saknar ord, säger Gelormini efter segern i travklassikern.

Franska Hohneck, med kusken Gabriele Gelormini, vann Elitloppet 2023.

Franska Hohneck, med kusken Gabriele Gelormini, vann Elitloppet 2023.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Trav2023-05-28 18:00

De två stora förhandsfavoriterna var svenskhoppet San Moteur, med kusken Björn Goop, och franska fjolårsvinnaren Etonnant, med Anthony Barrier.

Men i Elitloppsfinalen på Solvalla var det Hohneck för hela slanten. Gabriele Gelormini styrde hästen, som sågs som en outsider inför söndagen, till en imponerande seger.

– Han var fantastisk i finalen, säger en uppenbart tagen Gelormini i TV4:s sändning.

– Jag saknar ord.

Hohneck tränas av Philippe Allaire, som kastade sig i famnen på sin vinnarkusk efter segern.

Björn Goop var ute efter sin fjärde seger i Elitloppet (endast Stig H Johansson har fler), men från "dödens" in på upploppet fick han ge sig mot segerekipaget. Goop och San Moteur fick dela andraplatsen med Roman Derieux och Go On Boy.

– Han (San Moteur) gick jättebra, jag är stolt över honom. Han skötte sig bra, orkade bra och gjorde ett bra lopp, säger Goop.

Med tanke på den tangerade rekordtiden, 1.08,09, gick det inte att hota Hohneck från andraspår utvändigt, konstaterar den svenske stjärnkusken.

– Det spelar ingen större roll hur jag hade kört i dag. Det var omöjligt att springa fortare än 1.08,09 i "dödens". Han slog aldrig av på farten någon gång, Hohneck, säger Goop.

Segern i travklassikern innebär en prischeck på fem miljoner kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!