"Svårt att tända till på samma sätt"

Äntligen. Så kände många travälskare när Propulsion sprintade loss och passerade mållinjen först av alla. Men hur var det egenligen för VT/KP:s expert Magnus Strömsten att inte bevaka Elitloppet på plats för första gången på 23 år?

Glad för mästarens skull. Propulsion vann till Magnus Strömstens och många andras glädje Elitloppet i söndag. Strömsten som för ovanlighetens skull följde det klassiska loppet i tv-soffan.

Glad för mästarens skull. Propulsion vann till Magnus Strömstens och många andras glädje Elitloppet i söndag. Strömsten som för ovanlighetens skull följde det klassiska loppet i tv-soffan.

Foto: Torbjörn Allvin

Trav2020-06-01 18:00

Först. Hur ser du på att Propulsion vann?

– Det finns helt klart en poäng med att han vann. Det var skönt och han var väl värd att vinna. Med tanke på försöksloppet var det otroligt starkt att ta sig till final. Han fick ett jäkligt tufft lopp, där han blev hängande i tredjespår hela vägen. Normalt sett är det ingen som klarar av det – i det rysliga tempo som var. Det visar hur bra hästen är. 

Trodde du verkligen på segerchans för Propulsion efter hans tuffa försöksheat?

– Han borde varit sliten, men samtidigt är han van att prestera. Jag tror att han hade en fördel av att han inte hade tävlat på länge, utan vilat sig i form. Och jo...han var ändå andrahandsfavorit i finalen och med i snacket. Tränaren Daniel Redén förstod att han hade ganska bra segerchanser eftersom han är klassen bättre än hans andra hästar i Elitloppet (Sorbet och Missle Hill). De nämndes ändå på förhand som tänkbara vinnare. 

Innan Elitloppet tippade du vilka åtta hästar som skulle ta sig till finalen. Hur blev utfallet?

– Hyfsat. Jag fick ganska många rätt och hade med fem av mina tippade hästar i finalen. Sedan var det förstås en missräkning att både Vivid Wise As och Disco Volante galopperade bort sig i första försöksheatet. 

Finalen så...dina intryck?

– Jag tyckte det blev en oväntad utveckling. Fransmannen Earl Simon gjorde bort sig – och blev också diskade till slut. Propulsion fick en ganska bra resa och Örjan Kihlström (kusk) visade igen att han är överjäklig när det gäller. 

Du har bevakat Elitloppet på plats 23 år i rad. Hur var det att se loppet i tv-soffan?

– Märkligt och det var svårt att tända till på samma sätt som man brukar. Vi var ett gäng som såg loppet hemma hos mig och nja...det var inte som det brukar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om