Tipsexperten fick chansen att göra kuskdebut

Trav och spel har varit en stor del av hans liv. I måndags fick Kenneth Simonsson chansen att köra häst för första gången. "Det var häftigt", säger den nyblivne 70-åringen om kuskdebuten.

Kenneth Simonsson leder defileringen till ett lopp i Mantorp i måndags.

Kenneth Simonsson leder defileringen till ett lopp i Mantorp i måndags.

Foto: Magnus Strömsten

Trav2022-10-19 07:00

Kenneth Simonsson från Hultsfred har varit verksam inom trav och spel under många år. Ett tag drev han spelbutiken Bergs Tobak i Vimmerby och de sista åren inom sitt yrkesverksamma liv var han ansvarig för spelavdelningen på ICA Kvantums förbutik. Han har även varit tipsexpert på Vimmerby Tidning och det är just spelet som han ägnat sig åt inom travsporten. Fram till i måndags. Då fick han chansen att känna på hur det är att sitta bakom en häst och hålla i tömmarna.

– Familjen gav mig i 70-årspresent att få prova att köra häst. Det var en riktigt häftig upplevelse. Det var inte så svårt som jag hade trott, men det berodde nog mycket på att hästen var så pass van och lätt att hantera, sa Simonsson.

Kuskdebuten skedde på Mantorp i måndags bakom den 10-årige travaren Sir Corneliani. Även om de yttre förutsättningarna med regn och rusk inte var de bästa så blev det ett minne för livet.

– Jag körde i en så kallad dubbelsulky så en van kusk satt bakom mig som hjälp. Vi värmde upp med två varv runt banan och ledde sedan defileringen till ett lopp. Därefter fick jag chansen att köra lite fortare över upploppsrakan en gång. Det gick inte så jättefort, men tillräckligt för att man skulle få känslan av hur det är.

Fick du mersmak?

– Ja, det hade varit kul att prova igen när det är lite bättre väder, men nån kuskkarriär är jag för gammal för.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om