Vimmerby IF åkte under lördagseftermiddagen till Tranås för bortamatch i division tre. Hemmalaget, Tranås, var precis under nedflyttningsstrecket inför matchen med sina elva poäng medan Vimmerby var precis över detsamma med sina 15 poäng. Det blev till slut Tranås som gick segrande ur striden efter att matchen slutat 3–2 till hemmalaget Tranås.

Vimmerby IF tog dock ledningen med 1–0 i den 37:e minuten genom Mohammed Shafa Ibrahim och gick in till halvtidsvilan med en ettmåls-ledning. Rickard Thuresson hann även med att missa en straff innan domaren blåste för paus.

– Vi gör en bra första halvlek spelmässigt och borde leda mer mer än 1–0, säger Johan Carlsson, tränare i Vimmerby IF.

I den andra halvleken tappade VIF allting och hemmalaget Tranås kvitterade och tog ledningen inom loppet av tre minuter. 1–1 i minut 53 och 2–1 i minut 55. När VIF sedan jagade kvittering kom ännu ett mål för Tranås. Detta i den 80:e minuten och matchen kändes körd för Vimmerbys del. Rickard Thuresson gav dock sitt lag lite hopp i den 89:e minuten med sitt 3–2-mål men närmare än så kom inte VIF.

– I andra halvlek är vi inte så ödmjuka och går ut ändrar spelidé helt och hållet och börjar slå avgörande passningar. Det gör att vår backlinje får jobba jättehårt, säger Johan Carlsson.

Vems direktiv var det att ändra spelidé?

– Det var inget som kom från oss ledare i alla fall.

Vad måste ni ändra på nu efter tre raka förluster?

– Vi måste släppa in mindre mål och göra fler mål, konstaterar "JC".

Simon Larsson var bäst i Vimmerby IF tillsammans med Mohammed Shafa Ibrahim.