Triathlon lockade publik trots restriktioner

Tokyobor trotsade på måndagen uppmaningar om att stanna hemma för att få en chans att se OS-tävlingar live när herrarnas triathlon avgjordes.

Tokyobor trotsade restriktionerna för att följa triathlon på plats.

Tokyobor trotsade restriktionerna för att följa triathlon på plats.

Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Triathlon2021-07-26 06:03

OS-tävlingarna i Tokyo genomförs mestadels utan publik på grund av pandemin.

Men när herrarnas triathlon avgjordes på ön Odaiba i Tokyobukten passade många på att ta sig ut på gatorna för att få en skymt av deltagarna, samtidigt som funktionärer gick omkring med skyltar med uppmaningen: "för att förhindra smittspridning ber vi er att avstå från att titta på längs vägkanten".

– Jag tror att det är extremt låg risk att bli smittad, nästan ingen alls. Det är väldigt speciellt med Tokyo-spelen så jag kan inte missa den här möjligheten, säger Tokyobon Masao Kitada.

– Jag fick en dag ledigt från mitt jobb och kom hit för att se om jag kan få en glimt, säger Hisashi Onitsuka, som hade köpt biljetter till triathlontävlingarna innan arrangörerna beslutade att slopa publik helt och hållet.

På grund av pandemin beslutades kort före invigningen att spelen skulle genomförs så gott som publiklöst, inledningsvis var tanken att inhemska åskådare skulle släppas in på arenorna.

I torsdags kom dock besked från Japans OS-minister Tamayo Marukawa att ett antal arenor utanför Tokyo tillåter ett begränsat antal åskådare under spelen. En av dessa är Miyagistadion, drygt 30 mil norr om huvudstaden, där det svenska fotbollslandslaget möter Nya Zeeland på tisdag.

Funktionärer går omkring med skyltar som uppmanar folk att stanna hemma vid OS-triathlon i Tokyo.
Funktionärer går omkring med skyltar som uppmanar folk att stanna hemma vid OS-triathlon i Tokyo.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om