Tuff bortamatch väntar Vimmerby IF

Vimmerby IF åkte på en sur förlust senast mot Torstorp. När man nu ställs mot Smedby på bortaplan förlitar sig tränaren Johan Carlsson på samma startelva som senast: "Vi ska inte börja ändra en massa bara för att vi förlorade", säger han.

"JC" vill se bättre attityd från sitt lag i kvällens möte med Smedby.

"JC" vill se bättre attityd från sitt lag i kvällens möte med Smedby.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2019-06-19 08:00

Vimmerby IF föll tungt med 1-0 hemma mot Torstorp i lördags och är i behov av poäng för att haka på i striden om uppflyttning till division två. I kväll ställs laget mot fjärdeplacerade Smedby AIS på bortaplan i en match som kan betyda att VIF blandar sig i toppen på allvar.

– Vi är med i allra högsta grad och när vi förlorade senast så åkte vi ner fyra placeringar, det visar hur jämn serien är. Det är inte hela världen om vi förlorar i kväll utan vi har fortfarande chans, säger VIF-tränaren Johan "JC" Carlsson.

Han tycker att det finns några positiva delar att ta med sig från förlusten mot Torstorp senast men är också tydlig med att det fanns vissa moment som saknades.

– Sett över 90 minuter tycker jag vi är tillräckligt bra för att vinna matchen. Sedan står jag fast vid att vi inte hade rätt attityd i närkampernat. Samtidigt ska vi inte börja ändra en massa bara för att vi förlorade senast.

Johan Carlsson tog över som tränare efter Dragan Zivic i maj och har hittills tagit tre vinster på sina fyra matcher.

– Sett över helheten är jag nöjd och positivt överraskad över hur killarna har reagerat över förändringen, säger "JC".

Markus Ahl och Joakim Storm är bortresta och missar kvällens match.

Truppen är i skrivande stund ännu inte spikad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!