Myhrer, 37, har genom åren firat triumfer inför de 40 000 åskådare som årligen tar sig till en av slalomcupens populäraste orter.

Här har han vunnit, här har han säkrat segern i slalomcupen. Men när den långa karriären snart är över lär han inte se tillbaka på kvällens besök med någon större värme, stolthet eller glädje.

Det går tungt nu, riktigt tungt.

Artikelbild

| Kristoffer Jakobsen slog till med en sjundeplats, vinterns tredje bästa resultat i slalomcupen för hans del.

Den olympiske mästaren 2018 letar efter en form som försvunnit – och just ingenting skvallrar om att han är på väg att hitta den.

"Det är som det är"

Två åk en bra bit under veteranens kapacitet gav 23:e plats.

Tiden rinner, vi får se vad vi ska hitta på. Jag tycker jag åker som tidigare, är taggad och vill göra bra åk. Jag hade en bra start på säsongen men efter det har det gått lite trögt. Vi får försöka sätta fingret på det men just nu har jag ingen lust att försöka analysera det. Det är som det är, säger han till SVT.

Kristoffer Jakobsen hade en trevligare vistelse i pisten. Årets första världscuppoäng togs efter två stabila åk.

Svensken var elva inför det andra åket, 1,47 efter ledande Marco Schwarz.

I dag bestämde jag mig att köra på gränsen. Jag är så jäkla less på att missa första 30 (som får åka andra åket).

Stabila åk av Jakobsen

Jakobsen satsade rejält i andra, men höll sig på benen. Trots några missar här och där slog han sig in på topp-10 för tredje gången den här säsongen.

Till sjätteplatserna i Levi och Val d'Isère före nyår lade han sjundeplatsen i Schladming – efter fem tävlingar i rad utan resultat.

Det strulade lite vid starten, med benskydd och remmar, men jag är jättenöjd med att jag kunde hålla ihop det i åk till, säger han till SVT.

Schwarz körde för Österrikes första seger den här vintern, men gjorde bort sig omgående efter starten.

Ledaren slutade 27:a.

I stället vann norrmannen Henrik Kristoffersen före fransmannen Alexis Pinturault och schweizaren Daniel Yule.

Lättklätt i backen

Mer pistnytt:

En med tanke på kvällskylan mycket lättklädd dam tyckte att Schladming borde hedra den förolyckade basketstjärnan Kobe Bryant.

Så då gjorde hon det, i baddräkt och inget mer.

Något före italienaren Alex Vinatzer passerade hon mållinjen och aktiverade tidtagningen. När Vinatzer tittade på resultattavlan trodde han att han ledde och firade därefter. Men han var en bra bit efter och slutade sexa.