TV: ÅFF-seger efter jättedrama

Svårt tillbakapressat i andra halvlek – men Åtvidabergs FF fixade ändå tre poäng i tuffa bortamatchen mot Torns IF. Dardan Mustafa blev matchhjälte efter 2–1 (1–0).

FOTBOLL2019-04-22 08:00

ÅFF-anfallaren fick en fin passning av Alem Plakalo, rundade hemmamålvakten och la iskallt in 2–1 för bortalaget efter 91 minuters spel. Rättvist? Knappast, men desto skönare med ÅFF-ögon sett. Topptippade Torn hade allt spel i den andra halvleken, skapade flera jättechanser men fick nöja sig med Niclas Lundbergs kvittering till 1–1 efter knappa 70 minuters spel. ÅFF såg ut att hålla undan till åtminstone en poäng i matchen, men det skulle bli bättre än så när gästerna stack upp i en sällsynt kontring och Dardan Mustafa hittade rätt.

ÅFF fick en drömstart ute på den skånska slätten. Klockan hade inte tickat i mer än tre minuter när bollen låg i hemmamålet för första gången.

Daniel Rambin, som precis fixat hörna efter ett farligt läge, fick stå omarkerad i straffområdet och nickade in bollen. Hemmalaget Torn fick mer att säga till om ju längre halvleken led och skapade ett par farligheter före paus, framför allt genom vasse Niclas Lundberg på kanten. Men det var Fredrik Bergmans avslut utanför ÅFF-målvakten Henrik Gustavssons vänstra stolpe som var Torns bästa läge i den första halvleken.

Hemmapressen blev mer påtaglig direkt efter paus, Anton Kinnander och Dylan Kosik Sulaiman hade kanonlägen direkt i inledningen och ÅFF fick finna sig i att bli rejält tillbakapressade. Kvitteringen var inte oväntad när den väl kom – och inte heller målskytten. Niclas Lundberg tog vackert ner en långboll, sprintade förbi sin förvarare och sköt bollen i mål. Hemmalaget fortsatte att ha ett stort övertag och massor med boll – ÅFF skapade inte en enda målchans i den andra halvleken. Inte förrän Dardan Mustafa slog till.

Det betyder att ÅFF har sju inspelade poäng efter tre matcher och har fått en utmärkt start på division 1-säsongen.