Totalt finns 70 barn inskrivna i Tre Kronors hockeyskola, fördelade på två grupper. Det är fler barn än tidigare.

– Vi har lag hela vägen nu, från de allra minsta till J18 och A-lag. Vi har en stadig ekonomi också, säger styrelseledamoten Klara Hall stolt.

Wetternmänniskorna är glada för att ha ett A-lag igen, även om det är division 4. Ny match spelas på fredagen. Men allra gladast är Wettern över den stora knatteverksamheten och att det finns pojklag i varje årskull.

Artikelbild

| Möt ledare och spelare i ishockeyklubben HC Wettern, som videoserien Idrottsresans sjunde avsnitt handlar om. Knattehockeyn växer i Vadstena.

Det är flicklag som saknas, vilket är lite trist med tanke på att många flickor hela tiden är med i knatteskolan.

– Men vi har flickor i pojklagen, berättar Klara Hall.

HC Wettern har i Tre Kronors hockeyskola åtta barn från Motala och två från Skänninge. Ett lockande recept är att klubben kör en träning i veckan och då lite längre tid. HCW har också anpassat sig efter andra barnverksamheter och kör onsdagar.

– Vi har pratat med bland annat IFK Motala, Vadstena HF och Solfjäderstaden och kollat vilka dagar de kör, så att barnen kan hålla på med flera idrotter, berättar tränaren Fredrik Axell.

Det här är sjunde avsnittet i Idrottsresan, videoserien i MVT-land och Correnland, och förutom Hall och Axell intervjuas Frank Källstrand, Jonas Davidsson, Oscar Wall och Calle Jacobsson i inslaget.

Kom gärna med förslag på var Idrottsresan ska stanna till nästa gång.