Öst medias videoserie pågår under vintern i Correnland och MVT-land och det sjätte avsnittet handlar om Bergs IK, innebandyförening som startades 1986 och har Ljungsbro, Vreta kloster och Berg som upptagningsområde. Kring 10 000-11 000 invånare finns i denna delen av Linköpings kommun.

13 lag har Bergs IK i sin verksamhet och det är en växande förening i en växande del av länet.

– Från P06 och yngre har vi stora trupper. Det är stora årskullar och ett växande intresse för innebandy, menar ordföranden Christian Lindström.

Artikelbild

| Bergs IK, här ordföranden Christian Lindström tillsammans med klubbens herrlag med spelare och ledare,, får besök av Idrottsresan vars sjätte stopp är Ljungsbro sporthall.

För Bergs IK räcker heller inte tiderna i Ljungsbro till utan klubben är även i andra delar av Linköping, som Skäggetorp, Ryd, Sportcenter och Collegium.

Idrottsresans inslag kan ses på corren.se och mvt.se och vi hälsar på när herrlaget har träning. Se möten med tränarna Sebastian Hagård och Stefan Ekvall, samt spelarna Hampus Gryvik, Viktor Ljunggren och Linus Linder.

Bergs herrar ligger trea i tvåan inför vårsäsongen, bakom toppande Rimforsa och Solfjäderstaden.

– Föreningens mål är att ha både herrlag och damlag i högsta distriktsserien. Annars vill vi vara en familjär klubb där vi ansluter till förbundets "så många som möjligt så länge som möjligt", säger Christian Lindström.

Herrlaget nystartar säsongen efter helgerna borta mot klassikern Succé i Linköping den 13 januari.