Efter bråken med förbundet – tog EM-brons

Svenska tyngdlyfterskan Daniela Gherman plockade hem ett brons från EM i Albanien med ett ryck på 96 kilo. En personlig revansch för petningen från VM i vintras efter ett bråk med tyngdlyftningsförbundet.

Tyngdlyftning2022-05-31 22:39

Det var i samband med VM i fjol som två ledare uttryckte sin önskan om att Daniela Gherman, 24, och ytterligare en lyftare skulle stängas av i ett års tid efter att de, enligt ledarna, ska ha betett sig illa.

Trots att avstängningen hävdes av riksidrottsnämnden, och att hon tillhör världseliten, togs Gherman likväl inte ut till VM i Peru i december.

Nu är hon tillbaka i landslagsdressen och det blev medalj direkt under EM i Albanien. Ett ryck på 96 kilo räckte för att säkra ett svenskt brons i Tirana.

– Jag var ganska spänd eftersom jag inte fått tävla på ett tag och måste visa var jag står, säger Gherman till Sveriges Radio.

Hon medger att det var varit en tuff tid under avstängningen.

– Det har varit ganska jobbigt och det har lagt sig i mitt undermedvetande och varit ett litet bekymmer som spökat. Men jag hoppas att det har släppt nu när jag var tillbaka på podiet med en medalj runt halsen.

Daniela Gherman innehar de svenska rekorden i sin viktklass med sitt personbästa på 103 kilo i ryck och 122 kilo i stöt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!