Inför matchen parkerade Vimmerby IF på elfte plats i division ett, näst sist alltså, med sina sju poäng. Nittorps IK, VIF motståndare i dag, befann sig på en åttondeplats med elva poäng.

När lagen ställdes mot varandra på Ceosvallen under lördagen var det Nittorp som gick segrande ur striden. 1–0 i bortalagets favör, i en match som egentligen hade kunnat sluta 0–0 om det inte vore för bortalagets och matchens bästa spelare, Olivia Chu. Chu satte det avgörande målet i den 77:e minuten efter en fin soloprestation.

– Jag tycker det här är en typisk 0–0-match egentligen. Det är ingen bra fotbollsmatch, säger VIF-tränaren Jonas Karlsson direkt efter matchen.

Artikelbild

| VIF-tränaren Jonas Karlsson.

Den första halvleken var annars väldigt tillknäppt men det var hemmalaget VIF som hade den hetaste chansen i mitten på halvleken när Malin Söderlund serverade Nathalie Milton på frispark. Milton var helt fri med Nittorps målvakt men hennes nick gick rakt på målvakten. 0–0 stod sig in till halvtidspausen.

– Vi hade den hetaste målchansen (Miltons chans) på hela matchen egentligen. Men annars så spelar vi alldeles för stressat i den första halvleken och det bev långa bollar fram och tillbaka. Det där spelet vill vi inte ha, säger Karlsson.

Den andra halvleken såg mestadels ut som den första med trevande spel från båda lagen och inga direkt heta målchanser. Men i den 77:e minuten kom Nittorps ledningsmål som en blixt från klar himmel när Olivia Chu tog sig förbi flera VIF-spelare och placerade in bollen i bortre burgaveln bakom VIF-målvakten. VIF kom sedan aldrig nära en kvittering och Nittorp kunde tämligen enkelt spela av matchen och åka hem med tre poäng.

– Vi har inte det självförtroendet som behövs just nu. Jag tror vi blir rädda för att få stryk sista 20 och det är därför vi tappar matchen. Vi var på väg att göra förändringar offensivt och gå för vinsten innan deras mål, säger Karlsson.

Malin Söderlund var bäst på planen i VIF. I Nittorp var målskytten Olivia Chu bäst.