Uddamålsseger, men aldrig spännande

VIF C tog en tidig ledning mot Gullringen i måndagskvällens derby. Slutresultatet blev förvisso bara 2-1, men det var egentligen aldrig spännande.

Molly Gustavsson, här i duell med en Gullringenspelare, gjorde 2-0-målet för VIF C.

Molly Gustavsson, här i duell med en Gullringenspelare, gjorde 2-0-målet för VIF C.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Fotboll2019-09-16 22:05

Vimmerby IF C ligger trea och Gullringen åtta i division 4. Då förefaller det sig naturligt att VIF ska vara det bättre laget. Det var de också i måndagens derby, men GOIF stod upp väl på Ceosvallen.

Vimmerbys Kujtese Rexha gjorde 1-0 tidigt. Sedan rullade hemmalaget på. De dominerade spelet och hade mycket boll. Samtidigt kunde de inte komma till vassa chanser. Det blev mest misslyckade inspel från kanten. 

 – Det är lite som alltid, att vi har mycket bollinnehav och bra spel, men skapar inte så mycket chanser. Vi krånglar till det lite för mycket och är för kantiga i straffområdet, säger Lars Gustavsson, tränare i VIF C.

Andra halvlek såg ungefär likadan ut. Stort spelövertag för Vimmerby, men en ganska händelselös matchbild. Bollen tillbringade allra mest tid ute på kanterna eller i mitten av planen. 

Molly Gustavsson utökade Vimmerbys ledning till 2-0, och även om ett tvåmålsunderläge aldrig är omöjligt att ta in, kändes matchen punkterad redan där.

Men mot slutet började Gullringen hitta rätt i anfallsspelet. 

 – Det kändes som att de började slappna av lite sista tio och vi höjer oss. Vi lyckades ju skapa en del chanser också. Slutet av matchen kan vi ta med oss tycker jag, säger Gullringens tränare Michael Eklund. 

I matchens slutskede kunde också Gullringen reducera genom Ida Bergvall. Slutresultatet skrevs alltså till 2-1 

 – Det kändes kul att vi kunde få in en boll i alla fall. Sedan sett över hela matchen är det inte mycket att säga om egentligen. De spelar bättre än oss. Vi kämpar på bra hela matchen i alla fall, även om jag tycker att det ibland känns lite oengagerat. Att vi bara försöker spela ut bollen över linjen.

Fast än han tyckte att laget skapade för lite, var Vimmerbytränaren någorlunda nöjd med insatsen. 

 – Vi får ändå tre poäng. Sedan är det viktigaste att vi ser att tjejerna har modet att spela boll och det gör vi bra. Det är bland annat flera 05:or som gör sin första match idag. Vi är ju inte lika rutinerade som Gullringen. Jag tycker spelet ser bra ut. 

Kujtese Rexha gjorde första målet för VIF C mot Gullringen.
Kujtese Rexha gjorde första målet för VIF C mot Gullringen.
Karta: Ceosvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!