Sverige trea efter målfoto: "Lite revansch"

Sverige nådde pallen i herrarnas sprintstafett i Ulricehamn. Men oväntat nog var det andralaget, med Johan Häggström och Karl-Johan Westberg, som blev trea. Förstalaget med Oskar Svensson och Marcus Grate slutade femma.

Johan Häggström under söndagens final i sprintstafett i Ulricehamn.

Johan Häggström under söndagens final i sprintstafett i Ulricehamn.

Foto: Adam Ihse/TT

Ulricehamn2021-02-07 13:49

Italien tog hem söndagens sprintstafett före Schweiz. Men där bakom blev det en hård spurtstrid om den sista pallplatsen.

Och med ett par hundradelars marginal såg Johan Häggström till att sträcka ut pjäxan för att bli trea före tjecken Michal Novak. En skön comeback för Häggström som tjuvstartade bort sig i kvalet till lördagens individuella sprint.

– Det är skönt att ta lite revansch från det i dag, säger Häggström till SVT.

– Det var sällskapsresa hela vägen egentligen och på slutet var det verkligen krig om positionerna, då gällde det bara att hålla i.

Karl-Johan Westberg kunde bara nervöst titta på när det skulle avgöras.

– Johan gjorde det bra på slutet och höll emot när det kom attacker bakifrån, det känns som att vi låg bra med hela vägen. Det var jävligt skönt att det räckte hela vägen till pallen, säger Westberg till SVT.

På förhand var det annars det svenska förstalaget med Oskar Svensson och Marcus Grate som tippades göra upp i toppen. Svensson, som är i uppenbar toppform efter att ha vunnit lördagens sprint, kunde dock inte utmana trots fint utgångsläge på slutvarvet.

Svensson/Grate blev till slut femma, fyra tiondelar från tredjeplatsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!