Degerfors nära allsvenskan – "i ett drömläge"

Degerfors är ett vinnande fotbollslag igen och 2–0 hemma mot Örgryte gör att allsvenskan är nära. –Vi sitter ju i ett drömläge, säger 1–0-skytten Victor Edvardsen till Dplay.

Victor Edvardsen gjorde ett av målen för Degerfors. Arkivbild.

Utrikes2020-10-21 21:20

0–0 mot Brage följdes av en svag insats i 0–2-förlusten mot Öster i lördags och det fanns viss anledning att undra om succélaget Degerfors hade börjat darra i toppen av superettan.

När "Rödvitt" efter de två bortamatcherna var tillbaka hemma på Stora Valla kom svaret snabbt och tydligt. Seriens klart målgladaste lag bröt sin lilla måltorka redan i sjunde minuten, när Victor Edvardsen utnyttjade målvaktsreturen på Villiam Dahlströms avslut och satte 1–0.

Vass trio

Edvardsen och Dahlström har sällskap av Johan Bertilsson i Degerfors sylvassa anfallstrio. Och när 2–0 kom, strax före pausvilan, var det just Bertilsson som hittade rätt. Passningen kom från Dahlström, som från vänsterkanten spelade snett inåt bakåt till Bertilssons 15:e mål för säsongen.

– Skönt. Speciellt efter två matcher där jag har känt att vi kan lite bättre, framför allt senast, sade Bertilsson till Dplay i paus.

Tillsammans har de tre anfallarna stått för 38 av värmlänningarnas 53 mål i superettan.

– När vi hjälper varandra är vi jäkligt bra, som 2–0-målet. Fantastiskt bra av Edvardsen och Villiam tar en jättebra löpning som tömmer ytan. Det är såna grejer som gör att vi blir ännu bättre.

HBK vann också

Degerfors andra halvlek var allt annat än högklassig, men trots att Öis var lite hetare lyckades man hålla tätt bakåt och vinna med 2–0.

Och allsvenskan kommer allt närmare.

– Jag brukar sällan vara nervös inför match och är det nästan konstant nu. Vi sitter ju i ett drömläge och det hade varit så jävla häftigt att gå upp, säger Victor Edvardsen till Dplay.

Tabelltvåan Halmstad vann med samma siffror borta mot Norrby efter mål av Emil Tot Wikström (sjunde minuten) och Joseph Baffo (straff på tilläggstid).

Degerfors står på 53 poäng och HBK på 50 på de två direktplatserna till allsvenskan, med sex matcher kvar att spela. Öster slog Umeå med det gångbara resultatet 2–0 och jagar närmast på 45 poäng, där de snart kan få sällskap av småländska rivalen Jönköpings Södra som tar emot Gais på torsdagskvällen.