Khalili: "Vi vill ha en Europaplats"

Upp till Malmö FF är det fortfarande många poäng. Men Hammarby fortsätter att sikta uppåt i den fotbollsallsvenska tabellen. –Vi vill ha en Europaplats, säger Abbe Khalili efter 4-2 hemma mot Mjällby.

Gustav Ludwigson kramars om efter ett av sina två mål i segern mot Mjällby.

Utrikes2020-10-18 16:30

Mittfältaren är noga med att säga "vi tar en match i taget" men samtidigt är Abbe Khalili inte blygsam med att slå fast:

Säsongens målsättning ska uppnås.

Och den är att sluta på en av allsvenskans tre topplaceringar - och därmed få spela Europakval.

– Topp tre. Vi vill ha en Europaplats, och det har varit vår målsättning hela säsongen, säger han.

"Njuta"

Segern hemma mot Mjällby innebär att Hammarby, med sex matcher kvar av säsongen, har tre poäng upp till tabelltvåan Elfsborg.

– Nu får vi njuta av den här segern och nästa vecka börjar vi fokusera på Östersund, säger han.

Njuta är nog precis vad Abbe Khalili kommer att göra. 28-åringen hade nämligen ett fot med i tre av Hammarbys mål i 4-2-segern.

Två av dessa var delar av hemmalagets drömstart - med tre mål på tolv minuter - på ett kylslaget Tele2 arena i Stockholm.

– Jag tror vi blev chockade själva. Men vi fick många bra lägen, vi pressade dem bra och de lägen vi fick utnyttjade vi på rätt sätt. Vi straffade dem, säger han.

"Skönt"

I tredje minuten spelade Khalili fram till Gustav Ludwigsons 1-0. Två minuter senare sparkade Jesper Löfgren hål i luften när han skulle rensa bort Khalilis inspel - och Aron Jóhannsson vrickade in 2-0.

I 62:a minuten spelade han fram Tim Söderström till 4-1.

– Det var skönt. Ibland får man utdelning som spelare och som lag, och i dag fick jag det som spelare. Det var skönt att hjälpa laget. Det var därför jag kom hit, säger han.

För Mjällby gick ridån ner redan efter tolv minuter.

Visserligen lyckades gästerna reducera två gånger om - 1-3 genom Mamudu Moro och 2-4 David Batanero - men starten på matchen resulterade i en alldeles för brant uppförsbacke för tränaren Marcus Lantz och hans lag.

– Vi hade en plan men den var förstörd efter tolv minuter, säger han.

– Vi var inte nära Hammarby. De fick i gång sitt spel och var bra, de ska de ha heder för det men vår inledning förstörde i stort sett allting för oss.