Tottenham tappade allt i Bales comeback

För första gången på drygt sju år var Gareth Bale tillbaka i Tottenhams vita tröja i Londonderbyt mot West Ham. Den walesiske ytterstjärnan byttes in med knappt 20 minuter kvar och då tappade "Spurs" 3–0 till 3–3 under matchens avslutande tolv minuter.

Gareth Bale fick en tung start i Tottenham.

Utrikes2020-10-18 19:50

Gareth Bale var firad stjärna i Tottenham när han lämnade Premier League som världens dyraste fotbollsspelare (en övergångssumma på motsvarande runt en miljard svenska kronor) för spel i Real Madrid sommaren 2013.

De senaste säsongerna i Spanien har den 31-årige ytterstjärnan haft problem både med skador och bristande speltid. För en månad sedan blev det klart att "Spurs" lånar sin tidigare storstjärna över säsongen 2020–2021 och i söndagens Londonderby hemma mot West Ham gjorde han comeback.

Rivstarten hjälpte inte

Bale hoppade in i den 72:a matchminuten när matchen redan kändes avgjord efter Tottenhams rivstart i första halvlek med tre mål på drygt en kvart, ett genom Son Heung-min och två genom Harry Kane.

Men när Bale, som bytte av nederländaren Steven Bergwijn, kom in i matchen tog den en helt annan vändning.

Barkley avgjorde toppmöte

West Ham reducerade först till 1–3 genom Fabián Balbuena i den 82:a minuten och tre minuter senare skarvade Tottenhams Davinson Sánchez in ett självmål fram till 2–3. Bale hade sedan själv ett jätteläge att sätta 4–2, men i stället kvitterade West Ham till 3–3 i den 94:e minuten med ett jätteskott från distans, av inhopparen Manuel Lanzini, och matchen slutade oavgjort.

Söndagskvällens toppmatch mellan Leicester och Aston Villa såg ut att sluta mållös. Men bortalagets Ross Barkley blev matchhjälte när han skickade in 1–0 från distans i den 91:a matchminuten. Villas fjärde raka seger på lika många ligamatcher tog laget upp på tolv poäng i tabellen, en poäng bakom serieledande Everton men också med en match mindre spelad.