"Varit mycket upp och ner"

Mörrum Hockey kommer till Vimmerby Ishall på onsdag för att möta Vimmerby Hockey. "Jag vet inte vilka hot som finns i Vimmerby", säger Mörrum-tränaren Peter Johansson.

Mörrums tränare Peter Johansson har inte hunnit scouta Vimmerby Hockey ännu inför lagens möte på onsdag.

Mörrums tränare Peter Johansson har inte hunnit scouta Vimmerby Hockey ännu inför lagens möte på onsdag.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-10-15 17:10

Vimmerby Hockey ställs mot Mörrum Hockey under onsdagen. Mörrum-tränaren Peter Johansson har inte någon vidare koll på sin motståndare.
– Jag vet inte vilka hot som finns i Vimmerby. Det ska vi scouta i morgon (onsdag). Vi har inte kommit så långt än, säger Peter Johansson på frågan om vad hans lag måste se upp med under matchen. 

Johansson tog över som huvudtränare för Mörrum efter en match och har bara varit där i tre och en halv vecka. Efter åtta spelade matcher i Hockeyettan ligger laget på åttonde plats med elva inspelade poäng. Bakom dem jagar VH, på nio poäng. Enligt Mörrum-tränaren har säsongsinledningen inte riktigt varit vad man hoppats på. 
– Det har varit mycket upp och ner, säger Peter Johansson.
Vad beror det på?
– Att vi fortfarande håller på att sätta ett spel. Det tar lite tid, speciellt när man kommer in som tränare mitt i säsongen.
Vilken typ av spel vill du och Mörrum spela då?
– Det är som alla andra lag. Vi vill spela med fart och spela en bra anfallshockey men vi måste försvara oss också. Det vill väl alla göra, men sedan ska man kunna utföra det också. 

Vimmerby har som bekant bytt tränare och Phil Horsky gör sin första match i comebacken som huvudtränare för VH mot Johanssons Mörrum.
– Jag vet ingenting om Horsky förutom att han varit i Karlskrona och Vimmerby tidigare, säger Johansson.
Tror du tränarbytet kan ha en positiv effekt på VH?
– Det är svårt att säga, jag har ingen koll på varken Horsky eller Nordström (Peter).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!