Här ska det bli en beachhandbollsplan

Nästa vecka börjar bygget av en plan för beachhandboll intill Breviksalpen och Skogshagaskolan i Västervik. Det är Västerviks handbollsförening som tagit initiativet.

Till sommaren ska Västervik få en plan för beachhandboll. den ska ligga intill Breviksalpen, mellan utegymmet och grillplatsen.

Till sommaren ska Västervik få en plan för beachhandboll. den ska ligga intill Breviksalpen, mellan utegymmet och grillplatsen.

Foto: Anna Persdotter

Västervik2019-04-12 08:00

– Beachhandboll är något som växer i Sverige och man har stora turneringar i till exempel Åhus och Helsingborg, säger Rickard Meijer, som är engagerad i handbollsföreningen.

– Jag är tränare för flickor födda 2007 och 2008. Vi var i Bankeryd med laget i somras och där hade de en beachhandbollsplan som vi spelade på och tjejerna tyckte det var jätteroligt, så vi kände att det här måste vi också ha.

Laget tog kontakt med Sparbanksstiftelsen som nappade på idén.

Sedan pratade föreningen med kommunen som föreslog att en bit mark intill Breviksalpen, mellan grillplatsen och det nybyggda utegymmet, skulle passa bra för ändamålet.

– Tanken är att skapa ett ställe för spontanidrott. Man ska kunna ta med sig en mjukboll, en sån där som man hade på gymnastiken i skolan, och så går man ner och kör. Och planen kommer passa för både beachhandboll och beachfotboll, säger Rickard Meijer.

Sedan kommer handbollsföreningen stå för skötseln av planen.

Planen är att grävandet ska komma igång under nästa vecka och handbollsplanen ska vara färdig för invigning veckan efter midsommar.

– Sanden kommer att vara den allra bästa, den enda som är godkänd av Svenska Handbollsförbundet att spela match på.

Både beachhandboll och beachfotboll spelas barfota i sanden.

– Det blir fruktansvärt jobbigt att springa runt i den här sanden, fast det är så kul så det tänker man inte på förrän efteråt, när man är helt slut i benen, säger Rickard Meijer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!