Resorten har sagt upp avtal med golfklubb

Västervik Resort har sagt upp avtalet med Lysingsbadets Golfklubb. Banan går med förlust och resorten har fått ett effektiviseringskrav.

Golfbanan är en förlustaffär för Västervik Resort. Nu har man sagt upp hyresavtalet med klubben.

Golfbanan är en förlustaffär för Västervik Resort. Nu har man sagt upp hyresavtalet med klubben.

Foto: Andreas Johansson

Västervik2023-03-02 19:54

– Banan har varit en förlustaffär för oss under en tid, säger Tommy Abrahamsson, vd för Västervik Resort.

Han konstaterar att resorten har över 167 stugor, ett äventyrsbad och ytterligare ett stort antal byggnader. Det finns underhållsbehov, och då behöver man hålla efter det som går med förlust.

Den kommunägda resorten har sagt upp avtalet med golfklubben vid årsskiftet 2023/24. Årets säsong är alltså inte i fara. Vad som händer därefter är osäkert. Abrahamsson säger att man kommer att kunna förlänga avtalet ett år i taget.

Nu kommer resorten att börja utreda om marken kan användas bättre på annat sätt. Till exempel genom att låta campingens ytor växa, eller att bygga stugor. Oavsett vilket så kommer det att krävas investeringar.

– Då vill vi vara säkra på att vi satsar på rätt sak, säger Tommy Abrahamsson. 

Han lägger till att när det gäller stugor så finns det annan mark som kan användas, och att det även finns ett scenarion med fortsatt golfbana. Det beror på om man kan utveckla verksamheten så att den blir lönsam.

– Där för vi en dialog med klubben.

Han väger dock orden när han får frågan om hur troligt ett sådant scenario är. En utmaning är att Lysingsbadet bara är en niohålsbana. Även en liten bana kräver en bemanning och en maskinpark, och då blir det svårare att nå lönsamhet.

När kan klubben få besked om vad som kommer att gälla för 2024?

– Det vet jag inte än, men klubben kommer att bli de första som får veta när vi fattat ett beslut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!