Andersson om att möta Dackarna: "Häftigt"

Det blir ett högintressant möte mellan derbyrivalen Västervik och Dackarna i SM-semifinalen i speedway. "Det blir två häftiga tävlingar", säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Västervik Speedway får möta Dackarna.

Västervik Speedway får möta Dackarna.

Foto: Kollage

Västervik2021-09-22 10:44

I tisdags blev det klart att Dackarna och Rospiggarna blev de sista två lagen till SM-semifinal. Seriesegrande Smederna valde att möta Rospiggarna och då blev det derby mellan Västervik och Dackarna i den andra semifinalen.

Västerviks lagledare Morgan Andersson är förväntansfull inför dubbelmötet mot Dackarna som körs tisdag (Målilla) och onsdag (Västervik) i nästa vecka. 

– Det var väl ingen högoddsare att det blev Dackarna för vår del. Det blir två häftiga tävlingar med många namnkunniga speedwayförare, säger Morgan Andersson.

Dina tankar om Dackarna?

– Det har ett jättestarkt lag, vilket de visade mot Lejonen. På papperet är det kanske ett av de starkaste lagen som har varit på många, många år. Det blir givetvis en tuff uppgift för oss, speciellt om de får igång Ricky (Kling) också.

– Men vi har också ett bra lag och är i bra form. Det blir en intressant och härlig utmaning att möta Dackarna. Ska man gå hela vägen måste man slå alla.

Morgan Andersson har redan meddelat förarna hur laget kommer formeras i nästa vecka.

– Det var tuff konkurrens. Vi har använt många förare under säsongen och alla har gjort det bra. När alla är tillgängliga, som fallet är nu, är det givetvis tufft att ta ut laget. Men det är en del av processen och det känns bra. Jag hoppas att det här blir en riktig speedwayfest.

Laguppställningarna i den första semifinalmatchen blir officiella på söndag kväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!