Veckans heta och kalla lista

Vad är hetast? Vad är kallast? Vi har gjort en ny lista med lite blandat och gott.

Phil Horsky är tillbaka är i Vimmerby Hockey efter att Peter Nordström lämnat.

Phil Horsky är tillbaka är i Vimmerby Hockey efter att Peter Nordström lämnat.

Foto: Roelof Stroetinga

Sport2019-10-15 15:05

Glödhett
Tränaren är tillbaka

Solklar etta. Jo, vi tycker det. Vimmerby Hockey har blandat och gett under säsongen. Spelet har varit knackigt i många matcher. Det fick konsekvenser. I fredags lämnade Peter Nordström sitt uppdrag. Ersättaren var given när VH fick bestämma: Phil Horsky. Den karismatiske österrikaren är tillbaka. Jag är tämligen övertygad om att tränarbytet kommer ha stor effekt på Vimmerby. 

Hett
Vilket lag!

Innan helgens kvalkamp mot Södra Vi var Växjö BoIS i det närmaste ett okänt lag för mig. Förutom då att jag fick lite input om dem av deras tränare. Nu vet jag mer - och oj vad imponerad jag blev.  Vilken fotboll de bjöd på i lördags. Offensivt höll de division tre-klass, med sin teknik, spelbegåvning och förmåga att hitta lösningar. Och här snackar vi om ett division fem-lag! Det finns så många guldkorn även på den här nivån. Matchen då? BoIS vann med 4-1, vilket sett till målchanserna borde varit minst det dubbla. 

Varmt
Mumma för smaklökarna

Saken är biff. Jag kan laga biff. Nu när fotbollen är över för mig som tränare den här säsongen, så finns ju en del tid över. Jag har tänkt mig att jag ska förkovra mig som matlagare. Okej, att det är från en skral nivå från början. Första testet: göra egna biffar med lök tillsammans med yngsta dottern Lisa. Det är väl inte så att alla dessa utmärkta restauranger som finns i Vimmerby skulle stå i kö för att värva mig som kock, men goda var de. Om jag får säga det själv alltså. 

Ljummet
Hockeytempen

Vi hyllade dem i början - med all rätt. Nu har det gått betydligt tyngre för nya SHL-laget IK Oskarshamn. Förlusterna har radats upp, men det var kanske väntat trots allt. Och för det andra topplaget på hög nivå i trakten, Västervik, har det gått lika illa. De ligger sist i HockeyAllsvenskan. 

Kallt
Degradering på degradering...

Hur ska det här sluta, ÅFF? För några år sedan bevakade jag Åtvidabergs FF titt som tätt när de var ett mittenlag i Allsvenskan. Sedan ramlade de ur högsta serien, för att nästan omgående åka ur Superettan. Nu är risken uppenbar att den klassiska klubben degraderas igen - trots seger i helgen. 

Iskallt
Skamligt beteende

Så har det visat sig igen. Rasismens fula tryne. Jag såg delar av kvalmatchen mellan Bulgarien och England i måndags. England var briljanta - och Bulgarien usla. Men det är oväsentligt i sammanhanget. Ett par gånger höll matchen på att brytas på grund av rasistiska tillrop. Hemskt. 

Södra Vi blev överkörda i kvalmatchen mot Växjö BoIS.
Södra Vi blev överkörda i kvalmatchen mot Växjö BoIS.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!