VH-backen: "Jag har mer att ge"

Vimmerby Hockey och Oskar Carlsson har kommit överens om ett nytt kontrakt. "Det känns bra. Jag har mer att ge", säger den duktige backen.

Assisterande lagkaptenen Oskar Carlsson har bestämt sig. Han fortsätter i VH. "

Assisterande lagkaptenen Oskar Carlsson har bestämt sig. Han fortsätter i VH. "

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-04-21 12:45

Oskar Carlsson kommer från en stark säsong. Både spelmässigt och poängmässigt. Bara Roman Semjonovs, Anton Carlsson och Mattias Wigley gjorde fler mål än den hårdskjutande backen.

Under tisdagen blev det officiellt att han fortsätter i VH-tröjan.

– Jag har hela tiden varit sugen på att spela en säsong till. Speciellt med tanke på hur playoff-spelet avslutades. Det finns en stark revanschlusta, säger Oskar Carlsson som fyller 29 år inom kort.

Har det varit några andra klubbar med i bilden?

– Nej, det var Vimmerby eller ingenting alls. Jag har flyttat runt en del tidigare under min karriär, så det var inte aktuellt. Det handlade om att få ihop pusslet med hus, barn, jobb och hockey. När det var löst kändes det naturligt att skriva på ett nytt kontrakt med Vimmerby.

VH har kommit nästan halvvägs med truppbygget till nästa säsong. Oskar Carlsson tycker att det ser lovande ut.

– Det känns spännande. Jag har visserligen dålig koll på de unga nyförvärven, men det verkar vara duktiga spelare.

Vad betyder det att Phil Horsky stannar?

– Det är otroligt viktigt. Förra året hade vi en ny tränare (Peter Nordström). Då var det ingen som riktigt visste hur vi skulle agera i början av säsongen. Vi var som ett nytt lag.

– Med Phil blir det mycket enklare. Om hälften av truppen redan vet hur vi ska spela är det enklare för de nya spelarna att komma in i laget snabbt.

Annars då – hur påverkas försäsongsträningen i dessa coronatider?

– För oss hockeyspelare är det väl egentligen ingen större skillnad. Det gäller att ta eget ansvar och hålla igång kroppen innan vi drar igång de gemensamma träningarna i augusti. Tidigare har vi som bor i Vimmerby spelat en del innebandy under sommaren, men det får vi nog skippa i år.

VH:s sportchef Morgan Persson säger så här om kontraktsförlängningen:

– Det är helt klart en viktig förlängning, som sätter lite av tonen inför kommande säsong. Oskar Carlsson är en viktig pjäs i lagbygget, både med sin rutin och karaktär. Efter några säsonger med mer defensiva uppgifter i allsvenskan, steppade han åter upp offensivt under den senaste säsongen och visade att han är en av södra hockeyettans bästa backar i powerplay. Han kliver fram i de viktiga matcherna och är en spelare som har högt förtroende i gruppen.

Tidigare har Oskar Carlsson spelat drygt 200 matcher i Hockeyallsvenskan med Karlskoga, Tingsryd och Västervik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!