VH-kaptenen: "Det skulle kännas fruktansvärt"

Ledsen och bedrövad. Men samtidigt stolt. VH:s lagkapten Jakob Karlsson hade många olika känslor i kroppen efter det jobbiga uttåget i Kristianstad.

Jakob Karlsson hade ett långt snack med domarna efter matchen.

Jakob Karlsson hade ett långt snack med domarna efter matchen.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2019-03-16 19:35

Lördagens avgörande playoff-match mellan Kristianstad och Vimmerby hade allt och lite till. Efter ett drama av sällan skådat slag var det hemmaspelarna som firade ute på isen.

Dörren till Vimmerbys omklädningsrum var länge stängd. Alla spelare och ledare var förstås otroligt besvikna.

Lagkaptenen Jakob Karlsson var den första att möta media. Han gav ett lugnt och sansat intryck mitt i all besvikelse.

– Det känns fruktansvärt. Det blev någon form av pang-pang-historia som kanske inte gynnade oss. Sex mål tror jag inte att vi har släppt in på hela säsongen, så det känns lite konstigt. Det var ett ovanligt sätt att förlora på.

– Men vi gav aldrig upp. Vi visade en otrolig moral. Efter 4–4 kändes det som vår match. Sedan släppte vi till ett 2-mot-1-läge igen. Och Löfstedt (Victor) var väl fel kille att släppa, precis som i sudden hemma. Efter 5–4-målet kändes det tungt igen. Vi körde ändå hela vägen och gick för det. Det räckte inte, tyvärr. Det är hårt. Men det är idrott.

Stark moral

I nästa mening poängterade Jakob Karlsson att han är stolt över Vimmerby Hockeys upplaga säsongen 2018/19.

– Alla har kört på hela tiden utan gnäll. Alla har gjort sitt bästa. Det finns ingenting att gnälla på där. Vi har nått längre än vad man kanske trodde innan. Vi har haft en otrolig moral, alla har spelat uppoffrande. Vi var värda att gå vidare.

Ni hade ett stort publikstöd i den här matchen. Hur tänker du kring det?

– Det är fantastiskt. Jättekul att hockeyn har det intresset, att så många följer oss. Vi får se det på lite längre sikt. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det här, att Vimmerby kan bli en kvalserieförening framöver.

"Helt meningslöst"

Jakob Karlsson skickade även en passning till Kristiandstads IK – som har brottats med ekonomiska problem den här säsongen.

– Jag hoppas verkligen inte att Kristianstad går i konkurs, det skulle kännas fruktansvärt att se dem gå i konkurs i maj eller juni. Då skulle det kännas helt meningslöst att hålla på med sport över huvud taget. Jag tycker att förbundet har låtit dem hålla på för länge.

– De (Kristianstad) har ju dispens och det är förbundet som bestämmer. Men det skulle kännas fruktansvärt att åka ut mot ett lag som inte har råd med den truppen de har.

Det var en del fokus på domarna. Hur ser du på deras insats?

– Jag var förvånad och imponerad över att domarna höll så bra nivå i går (fredags). Det brukar alltid vara tufft domarmässigt att möta storklubbarna på bortaplan.

– Idag var det helt bortblåst. De bytte nivå. Linjedomarna gick in och tog allt de såg på oss. Men jag är inte förvånad... det brukar vara så.

Kontraktet går ut

VH-kaptenen var på ett strålande spelhumör i lördagens match och assisterade till Vimmerbys tre första mål.

Frågan är vad som händer nästa säsong? Jakob Karlssons nuvarande tvåårskontrakt med klubben går ut nu.

– Det var otroligt kul att spela idag. Får jag ihop mitt liv vill jag fortsätta, men det gäller att jag får det också, säger Karlsson som fyller 30 år om ett par månader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!