VH vann med ett nödrop mot Tyringe

Vimmerby var glimrande i förstaperioden mot Mörrum i onsdags. Det var då det. Mot Tyringe var det tvärtom. Till slut stod ändå VH som segrare mot Tyringe. "Dom kom ut starkt precis som jag väntat mig, men vi visade dåliga vanor i första perioden", säger Phil Horsky efter 4-3-vinsten i fredags.

Vimmerby lyckades ta åttonde raka segern i serien.

Ishockey2020-01-17 22:20

VH-tränaren Phil Horsky varnade för Tyringe innan matchen. Det gjorde han helt rätt i.

– De kommer ut med mycket energi. De har många bra skridskoåkare och mycket fart, säger Horsky.

Redan efter 41 sekunder small det bakom Tomas Rydén i VH-kassen. Det efter en rejäl bjudning från Vimmerby.

Repliken var blixtsnabb, då Anton Carlsson kvitterade. En stund senare var det dags för ett nytt misstag av VH i försvarszon och då kom 2-1.

– Vi visade dåliga vanor i den första perioden och tog många felbeslut.

Sista fem minuterna höjde sig VH. Anton Carlsson satte 2–2 i powerplay och Niklas Salo fixade snyggt 2–3.

– Jag tycker att vi höjer oss i den andra och tredje perioden. Killarna visar bra kämpaanda och fin karaktär.

Herman Johansson satte 2-4 för VH tidigt i mittperioden, varpå Tyringe reducerade efter en ny bjudning från Vimmerby. Det var också nära 4-4 i slutet av andra perioden, då Tomas Rydén räddade en straff.

VH höll undan i den sista perioden och kunde ta sin åttonde raka triumf i fortsättningsserien. Bäst i VH var Christoffer Rasch, Mathias Wigley och Anton Carlsson.

VH-poängen: Christoffer Rasch 0+3, Anton Carlsson 2+0, Niklas Salo 1+1, Herman Johansson 1+0, Roman Semjonovs 0+1, Jakob Karlsson 0+1, Kristoff Kontos 0+1, Max Popovic 0+1.

Tyringe gav VH en tuff match och hade ledningen två gånger.