VH:s svar – på Nordströms kritik

I ett uttalande på sin hemsida har Vimmerby Hockey svarat på det Peter Nordström sagt om uppbrottet med klubben.

Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson.

Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2019-10-16 15:10

Under gårdagen publicerade vi en artikel med förre VH-tränaren Peter Nordströms uttalanden till Värmlands Folkblad om Vimmerby Hockey där han kritiserade klubben och sportchefen Morgan Persson. Bland annat sa den tidigare VH-tränaren där att sportchefen blandade sig i för mycket i det han gjorde. 

Så här svarar Morgan Persson på den kritiken:

– Det jag påpekat är att jag tycker att vi hade ett för dåligt försvarsspel utan struktur, efter 27 insläppta mål på sju träningsmatcher och senare ytterligare 25 insläppta mål på sex seriematcher. Jag ifrågasatte också varför vi sänkt träningsmängden jämfört med föregående säsonger, både på och utanför isen. Det här är också något som spelarna själva påpekat utan att få gehör för. Jag ville tidigt att vi skulle träna mer, både försvarsspel och fys. Det genomfördes aldrig, säger sportchefen på klubbens hemsida. 

Peter Nordström sade även till Värmlands Folkblad att han är nöjd med hur det blev – och att han får lönen resten av kontraktstiden. 

Om det säger Vimmerby Hockeys ordförande Marcus Samuelsson så här till klubbens hemsida:

 – Jag vill först säga att Peter Nordström och Vimmerby Hockey har en skriftlig överenskommelse som båda parter skrivit under, när det gäller hans uppsägning. Jag tycker det är beklagligt att han pratar om den i media. Som vid alla andra uppsägningar är den att betrakta som konfidentiell, vilket vi var överens om. Han ger också en ekonomisk bild av den överenskommelsen som inte är korrekt.

Han fortsätter: 

 – Vi var också överens om att vi inte skulle gå till ”pajkastning” i media. Det var båda parter noga med. Vi höll den överenskommelsen. Han valde att bryta den. 

Ordföranden kommenterar också Nordströms uttalande om att klubben valde mellan honom och sportchefen Morgan Persson. Det är, enligt Marcus Samuelsson, felaktig. Han tydliggör på hemsidan att styrelsen aldrig haft tanken på att göra sig av med sportchefen. 

Vi kontaktade ordföranden Marcus Samuelsson för att fråga vad han menar med att Peter Nordströms bild inte är korrekt. Så här svarade han:

 – Vi vill inte kommentera ytterligare. Vi vill inte ägna oss åt någon pajkastning. Det finns en överenskommelse och vi ska inte agera för att försöka hänga ut människor. Mer vill jag inte kommentera. Hoppas att ni kan respektera det. Tack för att du ringde, säger Marcus Samuelsson och lägger på luren innan vi hinner fråga något mer.

Peter Nordström sa även till Värmlands Folkblad att Vimmerby Hockey kontaktade Phil Horsky två veckor innan han slutade. Så här säger sportchefen Morgan Persson om det:

 – Jag har ingen kommentar över huvud taget till det och vi kommer inte uttala oss mer om detta nu. 

Du sa ju på pressträffen att ni kontaktade Phil Horsky på fredagen när ni fick reda på att Nordström skulle sluta.

 – Ja och det stämmer fortfarande. Det vi skrivit på vår hemsida och det vi har sagt tidigare stämmer och mer än så kommer vi inte kommentera detta. 

Så du menar att Nordström ljuger om detta?

 – Det får du tolka som du vill, men det jag har sagt på pressträffen och det vi sagt till hemsidan under dagen stämmer. 

Vi sökte Peter Nordström i helgen när han slutade, under tisdagen, samt onsdagen, utan resultat. Vi fortsätter söka honom under dagen för en kommentar till klubbens uttalanden. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!