"Vi åker och åker utan att tänka"

Tomas Rydén fick mycket att göra i hemmapremiären mot Kalmar. "Vi åker och åker utan att tänka vad vi ska göra med pucken", säger han i besvikelsen efter förlusten.

Tomas Rydén hade fullt upp i Vimmerbykassen när de förlorade mot Kalmar.

Tomas Rydén hade fullt upp i Vimmerbykassen när de förlorade mot Kalmar.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2019-09-18 22:06

Vimmerby lyckades hämta upp tvåmålsunderläge till 3-3 i sista perioden. Men Kalmar fick in ett snabbt ledningsmål och vann. 

 – Det känns riktigt surt, säger VH-keepern Tomas Rydén. 

 – Efter den tredje perioden tycker jag nästan att vi förtjänar en poäng. Visst, vi är inte riktigt med i första och i andra vet jag inte vad jag håller på med, men när vi lyckas komma ikapp känns det synd att vi ändå förlorar. 

Han tillägger snabbt:

 – Men vi gör en för dålig match. Det klaffar inte. Det känns som att vi bara åker och åker utan att ha någon tanke på vad vi ska göra med pucken. Vi spelar bort den och tappar den istället för att få fast ett spel och skapa lägen. Försvarsspelet är också för dåligt. Ingen hjälper till framför mig att få undan pucken och täcka skott. De får alldeles för lätt skottlägen. 

Rydén gjorde en hel del viktiga räddningar. Men också ett misstag. 

 – Jag gjorde väl en godkänd match. Men det sker också misstag. Deras fjärde mål ska jag ta. Jag trodde att den skulle gå över ribban så jag tänkte släppa den till icing, men så gick den in. Det får jag ta på mig och lära mig av, precis som att hela laget får lära sig av vad som gick fel idag. 

Tufft med två raka förluster inledningsvis, men någon kris är det inte tal om. 

 – Nej, vi känner ingen stress. Det är klart att det känns tungt med två förluster och att förlora hemmapremiären. Nu gäller det ju att vi visar mentalitet och går ihop som grupp. Man måste kriga för att kunna ta poäng. Det här är en bra serie där alla lag är tuffa. Man kan inte gå ut och tro att man kommer vinna, säger målvakten. 

Fanns det något positivt då? Ja. Publiken. 842 åskådare tog sig till Vimmerby Ishall. 

 – Kul att det kom mycket folk. Synd att vi inte kunde ge dem en bättre match. Nu är det bara att hoppa upp på hästen igen, knyta ihop säcken, kasta den åt skogen och vinna nästa match.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!