"Vi har flera nivåer till i spelet"

Sällan har väl ett resultat speglat matchen så väl. Gullringen besegrade Höreda med 5–0 efter stundtals glimrande anfallsspel och stabilt försvarsspel. "Vi har flera nivåer till i spelet", säger tvåmålsskytten Linus Lindblom.

Linus Lindblom nickar in Joakim Bronows inlägg till 5–0.

Linus Lindblom nickar in Joakim Bronows inlägg till 5–0.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-04-22 18:40

Gullringen visade redan från start att man var det bättre laget genom stort spelövertag. Men det var först efter en halvtimme målen började trilla in.

Rasmus Stahlin öppnade målskyttet i den 33:e minuten och följdes av Rasmus Bexell i den 35:e.

Vid ställningen 2–0 byttes Linus Lindblom in i matchen med tio minuter kvar av första halvlek. Efter bara ett par minuter på planen skrev han in sig i målprotokollet med ett snyggt volleyskott på Joakim Bronows hörna. Målet betydde 3–0 för Gullringen.

– Jag kom i ganska bra höjd för att hoppa upp och klacka den. Jag hade lite flyt med träffen så det var skönt att den gick in. Det var nog den första touchen jag hade i matchen.

Det blev ytterligare ett mål för Linus Lindblom sedan han nickat in Joakim Bronows inlägg på bortre stolpen till 5–0 i matchen allra sista minut.

– De tre poängen är det viktiga här nu. Jag tycker att vi har flera nivåer till i spelet. Men 5–0 är ändå övertygande och det var viktigt med första trean efter att vi tappade senast, säger Linus Lindblom och refererar till premiären mot Västerviks FF där Gullringen öppnade starkt, för att sedan falla ihop.

– Vi visade idag att vi inte gör om det, säger Linus Lindblom.

Totalt blev det två mål och en assist för Lindblom efter att han även agerat framspelare vid Albin Gustafssons 4–0-mål.

– Det får jag vara skitnöjd med. Jag har långt kvar träningsmässigt – formen är långt borta. Så det var bra för självförtroendet, säger Linus Lindblom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!