"Vi lägger en högre press"

Det blev ett spännande division 2-derby i Motala. AFK Linköping var nära poäng trots utvisning, men Maif vann till slut.

17 juni 2019 21:59

Det var företagsamme högerbacken Joe Harris som i en av sina offensiva raider tvingade AFK:s skicklige målvakt Bilel Ben Salah till en retur och på den returen höll sig forwarden Eldin Lugonja framme och skickade in segermålet.

1–0 (0–0) slutade det derby där Maif spelade med en man mer i 70 minuter efter att AFK:s spelare Boris Pantaleev fått sin andra varning redan i 23:e minuten.

– Vi lägger högre press på dem i andra halvlek och skapar då fler chanser, kommenterar matchhjälten Eldin Lugonja.

Det var andra raka segern för Maif som därmed är uppe på övre halvan av den jämna tabellen.

– Vi har matchen. Vi spelar bra och har bra koll, med ett bra bolltempo, säger Eldin Lugonja.

Maifs tränare Christer Persson såg också det positiva efter matchen.

– Första gången vi har två segrar i rad och vi har fyra matcher i rad utan förlust. Vi håller nollan igen. Vi gör inte så mycket annorlunda, mer än att vi gör mål. Stabila defensivt har vi varit hela säsongen, menar Persson.

Khalid Neshati, AFK Linköpings tränare, sade så här:

– Det är inte rättvist. Vi spelar bra och det är ganska jämnt. Det märktes att Maif hade respekt för oss, även efter utvisningen, kommenterar Neshati.

Det var målvakter och backar som var matchens bästa spelare. I Maif gjorde Oliver Bergman avgörande räddningar i målet och framför honom spelade Jesper Adolfsson och Ibrahim Koroma återigen bra i försvaret.

I AFK är Bilel Ben Salah redan nämnd, och överbetyug också till mittbackslåset med Mattias Jansson och Jacob Andersson.

Mål: 1–0 (62) Eldin Lugonja.

Publik: 292.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius