VIBK kan förlora båda sina målvakter

Förra säsongen hade VIBK lyxproblemet att ha två i stort sett jämnbra målvakter i truppen. Men nästa säsong kan man få klara sig utan båda två. "Jag har lite andra grejer att tänka på än mig själv", säger Patrik "Bobby" Karlsson.

Ludwig Strömsten och Patrik Karlsson har inte bestämt sig för om de ska fortsätta i VIBK eller inte.

Ludwig Strömsten och Patrik Karlsson har inte bestämt sig för om de ska fortsätta i VIBK eller inte.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-04-01 19:30

Vimmerby IBK gjorde succé den gångna säsongen och belönades med en plats i division ett. En viktig anledning till den fina säsongen var att man hade två väldigt bra målvakter i laget i form av unge Ludwig Strömsten och rutinerade Patrik "Bobby" Karlsson. Nu står de båda i valet och kvalet om de ska följa med VIBK upp i division ett eller inte. Ingen av dem har ännu skrivit på för en fortsättning.
– Jag funderar fortfarande. Antingen spelar jag kvar i VIBK och gör en helhjärtad satsning eller så hittar jag en division två- eller tre-klubb i Jönköping istället, säger Ludwig Strömsten, som studerar och bor i Jönköping.

För Patrik "Bobby" Karlsson står det mellan att spela vidare eller att avsluta karriären.
– Jag har inte bestämt mig, om man säger så. Jag har lite andra grejer att tänka på än mig själv. Livspusslet måste hänga ihop och jag är ju ledare för barnens innebandylag också, vilket tar mycket tid, förklarar "Bobby".

VIBK är intresserade av att behålla båda målvakterna men i värsta fall kan de stå helt utan målvakt inom en snar framtid.
– De (VIBK) vill ha besked så fort som möjligt så att de kan ge sig ut på jakt efter ersättare i så fall, säger "Bobby".
Hur stora är chanserna att du fortsätter spela?
– Det är svårt att säga. Det lockar lite att spela i division ett igen men samtidigt hade det varit skönt att avsluta efter den här säsongen – avsluta på topp.

Ludwig Strömsten gjorde en kanonsäsong i VIBK och var en av de bästa målvakterna i division två.
– Med tanke på det förtroendet jag fick så var man hela tiden motiverad att prestera. Det var inte alls självklart att jag skulle få så mycket speltid när jag först skrev på, säger han.

Han utvecklar sina tankar om framtiden:
– Vi gick ju upp till division ett och jag känner mig redo för att spela där. Sedan är det även en jäkla bra grupp och en förening man inte vill lämna.
När kommer du bestämma dig?
– Jag ska komma med ett beslut i helgen till "Micke" (Michael Elmér, tränare i VIBK).

"Bobby" har inte en lika tydlig deadline:
– Förhoppningsvis tar det inte så många veckor till, men vi får se. Jag hade nästan hela april uppbokad med cuper med ungdomslagen och så vidare men när allt nu blev inställt så har det varit skönt. Det var länge sedan man fick vara helt ledig, säger han.

Ludwig Strömsten bor i Jönköping, där han även studerar.
Ludwig Strömsten bor i Jönköping, där han även studerar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!