Höstsäsongen innebar sex raka segrar, och fortsätter VIBK-laget så finns en serieseger definitivt inom räckhåll framåt vårkanten.

– Man ska inte sticka under stolen med att det ser bra ut, men samtidigt är vi också laget som alla vill slå nu, så det går inte att slappna av. Vi har hela tiden sagt att vi ska ta en match i taget, och sedan får vi vad som händer, så att vi fortsätter med det, säger assisterande VIBK-tränaren Daniel Kronståhl inför kvällens omstart av den norra innebandytvåan.

Senast lagen möttes i seriepremiären vann VIBK med klara 9-3, efter bland annat tre mål av Greta Koponen.

– Det jag noterat från den matchen är att det tog ett tag innan vi gjorde mål, så det gäller att vi har lite tålamod även om vi inte får utdelning direkt, säger Daniel Kronståhl.

Under hösten har VIBK, framgångsrikt, rullat på tre femmor i matcherna. Och det lär man sannolikt även fortsätta med i kväll, mot seriefemman från Höglandet.

– Vi har en bred trupp, och hade 19 spelare på träningen i tisdags, så det är skönt att ha mycket folk gå runt på. Det har varit vår akilleshäl innan, att vi inte orkat och varit kort om folk, säger Daniel Kronståhl.

Inför kvällens match saknas Edith Edwardsson.