VIF och Zizinga samlar in till moderklubben

Vimmerby IF och den före detta VIF-spelaren Allan Zizinga går nu ihop för att samla in fotbollsutrustning till Zizingas moderklubb i Uganda. "Jag vill ge tillbaka", säger Allan Zizinga.

Allan Zizinga vill ge tillbaka till sin moderklubb i Uganda.

Allan Zizinga vill ge tillbaka till sin moderklubb i Uganda.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2019-11-21 18:30

Förre Vimmerby IF-spelaren Allan Zizinga vill hjälpa sin moderklubb, Kyanja Football Club, i Uganda genom att samla in fotbollsutrustning i form av träningskläder, fotbollsskor, med mera. Zizinga tog kontakt med Budo Ericsson och Vimmerby IF och nu har klubben bestämt sig för att stötta Zizinga och hans moderklubb genom att samla in så mycket de kan. 
– Det handlar om att jag vill ge tillbaka. Det var där jag började och lärde mig spela fotboll, säger Allan Zizinga och berättar mer om klubben:
– När jag spelade där så var det inget riktigt lag utan vi spelade mest på skoj. De senaste åren har de dock börjat spela seriespel och tävlar nu på riktigt. 

Redan i våras ställde Nässjö FF, klubben Zizinga spelade i förra säsongen, upp och samlade in träningskläder som sedan skickades till Kampala där klubben är baserad. 
– Föreningar kanske har gamla saker som bara ligger där och som de kan skänka istället, säger Zizinga.

För hans del är äventyret i Nässjö FF över. Klubben åkte ur division två och Zizinga söker nu efter en ny klubb. 
– Jag pratar med ett par klubbar som spelar i division två, säger han. 

Insamlingen pågår fram till den 10:e december. Vimmerby IF och Budo Ericsson skriver så här på sin hemsida: 
"Antingen lämnar ni det skänkta materialet till vårt kansli på Maskingatan 5a (öppet kl 08-12 varje vardag) eller till mig på Hagagatan 4, är jag inte hemma så ställ det i mitt garage."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!