VIF säkrade kontraktet i division tre

Vimmerby IF B behövde en seger för att säkra kontraktet i division tre. Den fick man under söndagen när man besegrade Forserum på hemmaplan med 6-2.

Stina Kägu Bragsjö gjorde två mål för VIF B.

Fotboll2019-09-22 19:01

VIF B och Forserum möttes under söndagen i ett viktigt bottenmöte i damernas division tre. En vinst hade inneburit att VIF får spela kvar i division tre nästa säsong.

Hemmalaget VIF gick tidigt upp till en 2–0-ledning tack vare två mål av Stina Kägu Bragsjö. Forserum reducerade på en fin frispark innan VIF fick in 3–1 genom Kujtese Rexha. Forserum reducerade då återigen kvickt och precis efter det satte Alice Fröjd 4–2 för VIF, som också blev halvtidsresultatet. Den första halvleken var välspelad och båda lägen bjöd upp till dans.

Den andra halvleken var mer chansfattig och inte lika välspelad, men trots det kunde VIF:s Alice Fröjd göra ytterligare två mål och fullborda ett hattrick. Matchen slutade 6–2 till VIF, som i och med segern nu säkrat nytt kontrakt i division tre.

Segern innebär att VIF är uppe på 21 poäng i serien och ligger på en sjätteplats. Laget har fem poäng ned till just Forserum, som ligger på nedflyttningsplats tillsammans med Västerviks Damfotboll.