Bullerby Cup har varit ett flaggskepp för föreningen under många år. Turneringen har riktat in sig på två åldersgrupper: 12-åringar och 10-åringar. Nu tänker klubben nytt i samband med jubileumsåret. Så här skriver VIF bland annat i ett pressmeddelande:

– Vi väljer nu att fira med ett nytt upplägg under 2019 års cup där lag i åldern 13-14 år ska få sätta guldkant på årets cup genom att få tävla om att få vinna. Tidigare har man i varje åldersklass utsett en vinnare i pojk- och flickgrupperna, men det har plockats bort ur all ungdomsidrott där man i dessa åldrar vill lägga fullt fokus på att låta barnen utvecklas helt utan resultatfokus.

– I 2019 års Jubileumsupplaga kommer vi bjuda in både tidigare deltagande lag som helt nya föreningar till cupen. Åldersklasserna kommer att vara 13-14 år för att kunna genomföra en klassisk Bullerby Cup med gruppspel, slutspel och en vinnare i varje åldersklass.

– Vårt mål är att ha 16 lag till båda åldersklasserna uppdelat i pojk- och flickgrupper.

Vi vet att när barnen blir äldre så ökar också intresset att få tävla med sitt lag och mäta sina krafter mot andra lag runt om i Sverige och då vill vi erbjuda lagen att göra detta under Bullerby Cup 2019.